Metriers d'Art show: Ο οίκος Chanel μάγεψε το Salzburg (+βίντεο)

Metriers d'Art show: Ο οίκος Chanel μάγεψε το Salzburg (+βίντεο)

Ο Karl Lagerfeld άφησε το fashion crowd άφωνο για ακόμη μια φορά, ενώ τα it-girls Cara Delevingne και Kendall Jenner έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Όταν η Coco Gabrielle Chanel επισκέφθηκε το ξενοδοχείο Mittersill στο Salzburg, το 1950, την προσοχή της τράβηξε η στολή ενός αχθοφόρου, καθώς πήγαινε στο δωμάτιό της. Μπορεί για άλλους να ήταν απλώς μια λεπτομέρεια, όμως για τη θρυλική σχεδιάστρια, το σακάκι του συγκεκριμένου ανθρώπου έμελλε να γίνει η έμπνευση για το iconic πλέον, Chanel jacket. Όλο το Pre - Autumn/Winter 2015-16 του διάσημου οίκου στήθηκε γύρω από αυτό το ρούχο, που με τόσο μοναδικό τρόπο η Coco κατάφερε να μετατρέψει σε θρύλο, με τη δημιουργικότητα και την ευφυΐα της.

chanel-metiers-d-art-2014-15-paris-salzburg-looks-28

Στο κάστρο Leopoldskron της Αυστρίας λοιπόν, παρουσιάστηκε χθες το Metiers D'Art, που λαμβάνει χώρα από το 2002, όπου οι καλεσμένοι παρακολούθησαν ένα από τα τρία διαθέσιμα shows: brunch, τσάι, ή δείπνο. Στην πασαρέλα είδαμε το κλασικό Chanel σακάκι να συνδυάζεται με στοιχεία από το στυλ της πριγκίπισσας Sissi, ρούχα με εμφανές το equestrian θέμα, αλλά και τις Cara Delevingne και Kendall Jenner να εντυπωσιάζουν με τον επαγγελματισμό τους.

10808646 868869503144330 169058099 n

Στο Salzbugr πραγματοποιήθηκε επίσης και η πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους, "Reincarnation", τη Δευτέρα το βράδυ, με τους Pharrell Williams και Cara Delevingne να διηγούνται τραγουδώντας και χορεύοντας βαλς μια ιστορία από τη ζωή της Gabrielle Chanel.

Δείτε στην παραπάνω gallery φωτογραφίες από τη συλλογή Pre - Autumn/Winter 2015-16 του οίκου Chanel, αλλά και παρακάτω το βίντεο με τίτλο "Reincarnation", που σκηνοθέτησε ο Karl Lagerfeld!

φωτογραφίες: Chanel.com

Διαβάστε ακόμα

Victoria's Secret 2014: Όλα όσα συμβαίνουν λίγες ώρες πριν την πασαρέλα!

British Fashion Awards: Όλες οι λαμπερές εμφανίσεις των σταρ και οι μεγάλοι νικητές