Ο Karl Lagerfeld σχεδίασε παλτό που κοστίζει περισσότερο απ' ότι ένα μεγάλο σπίτι

Ο Karl Lagerfeld σχεδίασε παλτό που κοστίζει περισσότερο απ' ότι ένα μεγάλο σπίτι

Μπορείτε να μαντέψετε την τιμή του;

Όταν ο Karl Lagerfeld αποφάσισε να προβάλει 36 διαφορετικά πολυτελή σύνολα από γούνα στην επίδειξη υψηλής ραπτικής του οίκου Fendi την περασμένη εβδομάδα, εκτός από τις διαμαρτυρίες των οικολόγων, υπήρχε κάτι ακόμη που μας τράβηξε την προσοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψαν οι Financial Times(είδατε, εκτός από την Ελλάδα, ασχολούνται και με τη μόδα!), ένα από τα παλτό που παρουσιάστηκαν στο catwalk κοστίζει το ιλιγγιώδες ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ!
Το μάξι παλτό έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να έχει ένα «μοναδικό και σύγχρονο μεταλλικό εφέ στη γούνα, αλλά να παραμένει μαλακό», όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι του οίκου.

fendi-coat 375fd

Το περιβόητο παλτό στο catwalk του οίκου Fendi


Πώς γίνεται να κοστίζει ένα παλτό ένα εκατομμύριο ευρώ;


Ο Lagerfeld υποστηρίζει πως κανείς πια δεν μπορεί να φτιάξει παλτό από σαμούρι(άγριο ζώο), καθώς οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι πολύ ακριβές για τους περισσότερους οίκους. «Θυμάμαι πως πριν από 30 χρόνια, κάναμε ένα φινάλε με 20 παλτό από σαμούρι. Αν θες να το κάνεις αυτό σήμερα, θα είσαι τυχερός να μπορείς να φτιάξεις ένα, ή δύο, ή τρία, γιατί τα περισσότερα ζώα δεν κυνηγώνται πια. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις υψηλή ραπτική, γιατί για όλα όσα είναι φτιαγμένα στο παρελθόν δεν υπάρχουν πια τα υλικά, οπότε πρέπει να εφεύρουμε τεχνικές και να τις ανακατέψουμε με φτερά και άλλα τέτοια πράγματα, γιατί ο κόσμος έχει αλλάξει. Δεν είμαστε πια στα Eighties. Το παλτό από σαμούρι σήμερα είναι ακριβό. Οι άνθρωποι πληρώνουν λιγότερα χρήματα για ένα σπίτι, απ’ ότι για ένα τέτοιο παλτό. Είναι απίστευτο!», δήλωσε ο σχεδιαστής στο WWD.


Υπερβολικό, δε νομίζετε;

Διαβάστε ακόμα

Γνωρίστε τη London Scout: Το πιο στιλάτο και αξιολάτρευτο κοριτσάκι της Νέας Υόρκης!

Τρέμε, Kendall!Η Kylie Jenner έγινε μοντέλο & σας έχουμε την πρώτη της επίσημη φωτογράφιση

fashiondiaries247.blogspot.com