Λάθος πρότυπα: Όλη η ιστορία με τα ανορεξικά μανεκέν του Topshop & η απάντηση του brand

Λάθος πρότυπα: Όλη η ιστορία με τα ανορεξικά μανεκέν του Topshop & η απάντηση του brand

Μετά από το σάλο που προκλήθηκε από μια φωτογραφία με ένα πραγματικά πολύ αδύνατο μανεκέν, η εταιρεία αποφάσισε να απαντήσει δυναμικά

Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό, όταν η Laura Berry, μια πελάτισσα του Topshop, επισκέφθηκε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας για να ψωνίσει και αντίκρυσε ένα αρκετά παράξενο θέαμα. Η ίδια πήγε να αγοράσει ένα τζιν παντελόνι, όμως όταν το είδε φορεμένο πάνω στο υπερβολικά αδύνατο μανεκέν(θεώρησε πως έτσι προωθείται η νευρική ανορεξία), άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να τα «βάλει» με το brand, δημοσιεύοντας τη σχετική φωτογραφία στο Facebook, μαζί με ένα κείμενο-κόλαφο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει tag το Topshop.


Το brand αποφάσισε να απαντήσει στη Laura, λέγοντάς της πως τα μανεκέν του Topshop βασίζονται στο αγγλικό νούμερο 10 και ότι απλά φαίνονται πολύ αδύνατα, επειδή είναι ψηλά για να «κάνουν μεγαλύτερη εντύπωση στο κατάστημα».
Λίγο μετά από το σάλο που προκλήθηκε όμως στα social media, η εταιρεία έστειλε και δεύτερο μήνυμα στη Laura, αναφέροντας πως είναι σημαντικό να βγαίνει προς τα έξω σωστή εικόνα για το γυναικείο σώμα και πως η κατάσταση θα διορθωθεί πολύ σύντομα, με απόσυρση των εν λόγω μανεκέν. Οι υπεύθυνοι του label ευχαρίστησαν την Berry για τις παρατηρήσεις της και απολογήθηκαν για το συμβάν. Μπράβο τους!

Διαβάστε ακόμα

Η Jane Birkin ζήτησε από τον οίκο Hermès να μη χρησιμοποιεί πια το όνομά της

Γιατί η Kate Moss έβαλε στη "μαύρη λίστα" της την Cara Delevingne;