#NYFW: Όλα τα highlights από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε

#NYFW: Όλα τα highlights από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε

Η πτώση της Candice Swanepoel, οι διάσημοι του front row και το εντυπωσιακό fashion show του Alexander Wang

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να είμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα, όμως στον υπόλοιπο πλανήτη η ζωή κυλά σε ρυθμούς μιας υποτυπώδους κανονικότητας. Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα της βιομηχανίας παρουσίασαν τις συλλογές τους στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Ποια ήταν, λοιπόν, τα highlights –μέχρι στιγμής- από τα shows που είδαμε να παρουσιάζονται στο catwalk;

Ο οίκος Alexander Wang έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας και η επετειακή συλλογή ήταν ό,τι πιο μοντέρνο έχουμε δει από τον ίδιο. Χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο concept, ο Wang φάνηκε «απελευθερωμένος» από τα Balenciaga δεσμά του και έμεινε πιστός σ’ αυτό που ξέρει καλύτερα: το στυλ των cool κοριτσιών της πόλης που όλοι θέλουν να μιμηθούν. Plus: Το front-row του γέμισε με celebrities, όπως τους Kanye West, Lady Gaga, Nicki Minaj, The Weeknd, Bella Hadid, Kylie Jenner, Tyga και Mary J. Blige.

wang 6d2dc

Ο Steven Klein μαζί με τη Lady Gaga/τα μοντέλα στο catwalk του διάσημου σχεδιαστή (φωτογραφίες: Vogue.com)

Η dream-team των μοντέλων στο show της Diane von Furstenberg έκλεψε την παράσταση. Kendall, Karlie και Gigi έφεραν την άνοιξη σε μια πασαρέλα, που είχε ως βασική πηγή έμπνευσης την ίδια τη σχεδιάστρια. Πόσο cool;

DVF-Show-New-York-Fashion-Week-Spring-2016 f142f

Kendall Jenner, Karlie Kloss, Gigi Hadid (φωτογραφία: Getty)

Ο Riccardo Tisci έκανε κανονικό #throwback με τη συλλογή του για την Άνοιξη του 2016 για τον οίκο Givenchy, χαρίζοντάς μας δημιουργίες που θύμιζαν το προηγούμενες κολεξιόν του brand. Ο σχεδιαστής αποφάσισε φέτος να αφήσει στην άκρη τα φαντασμαγορικά shows και να επικεντρωθεί στην τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου, θυμίζοντάς μας πόσο τυχεροί είμαστε που βρισκόμαστε στη ζωή. Η διάσημη εικαστική καλλιτέχνης Marina Abramovic είχε ενεργό ρόλο στην επίδειξη, στην οποία φυσικά παρευρέθηκε η αφρόκρεμα του χώρου της μόδας, αλλά και της showbiz.

givenchy ef236

Steven Tyler μαζί με την κόρη του, Liv Tyler/ Givenchy Haute Couture 2010 - Givenchy Άνοιξη 2016 Ready-to-Wear (φωτογραφίες: Vogue.com)

Η Victoria Beckham μας κέρδισε γι' ακόμη μια ακόμη φορά με το μίνιμαλ ύφος της συλλογής της και τις structured σιλουέτες της. Το gingham θα μας απασχολήσει και την επόμενη άνοιξη, ενώ η το λευκό θα παίξει ξανά κυρίαρχο ρόλο στις στιλιστικές μας επιλογές την επόμενη σεζόν. Από το show, φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι David & Brooklyn Beckham, που παρακολούθησαν την επίδειξη από την πρώτη σειρά, δίπλα στην Anna Wintour. Από τα κλασικά αξεσουάρ της σχεδιάστριας την παράσταση έκλεψε η νέα δερμάτινη VB τσάντα-μισοφέγγαρο.

victoriabeckham 321e8

Το καρό είναι ένα από τα βασικά trends που προτείνει η Victoria για την επόμενη άνοιξη/Η τσάντα-μισοφέγγαρο της συλλογής/Brooklyn Beckham, David Beckham, Anna Wintour

Και για το τέλος, αφήσαμε την... τούμπα της Candice Swanepoel στο show του οίκου Givenchy, την οποία η ίδια αντιμετώπισε σαν πραγματικό supermodel. Go, Candice!