Γιατί δήλωσε ο Karl Lagerfeld πως δε θέλει να φύγει ΠΟΤΕ από τον οίκο Chanel;

Γιατί δήλωσε ο Karl Lagerfeld πως δε θέλει να φύγει ΠΟΤΕ από τον οίκο Chanel;

Οι νέες, ενδιαφέρουσες δηλώσεις του 82χρονου σχεδιαστή μόδας

Για μια ακόμη χρονιά ο Kaiser παρουσίασε ένα εντυπωσιακό show Chanel στο Grand Palais, καθώς "απογείωσε" τους θεατές σε ένα μοναδικό σκηνικό, εμπνευσμένο από τα αεροδρόμια. Η αρχισυντάκτρια της βρετανικής Vogue, λοιπόν, Alexandra Shulman, έδωσε το παρών στην επίδειξη και μίλησε με το σχεδιαστή για την καριέρα του στον οίκο, που μετρά περισσότερα από 30(!) χρόνια. Τι είχε να πει ο ίδιος γι' αυτό;

"Νομίζω πως είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να κάνω ό,τι μου αρέσει περισσότερο σε τέλειες συνθήκες. Δε χρειάζεται να διαφωνήσω με κανέναν. Το ξέρετε ότι τα συμβόλαιά μου με τους οίκους Fendi και Chanel είναι συμβόλαια για μια ζωή; Και δε νιώθω καθόλου κουρασμένος. Μισώ τους αργόσχολους ανθρώπους. Απαίσιο", ανέφερε στη Shulman, ενώ στη συνέχεια της συνέντευξής του, μίλησε για το πόσο απαιτητικό είναι να διευθύνεις δύο οίκους μόδας ταυτόχρονα. "Δε τους συγχέω ποτέ στο μυαλό μου. Αυτό είναι το μυστικό της ιστορίας. Πρώτα απ' όλα, προτιμώ να μην αναλύσω το γιατί, ή το γιατί όχι. Αισθάνομαι πως όταν δουλεύω για τον οίκο Fendi είμαι ένας άλλος άνθρωπος απ' όταν κάνω Chanel, ή τη δική μου σειρά. Δεν έχω μια προσωπικότητα. Έχω τρεις. Δεν κάνω ποτέ ερωτήσεις στον εαυτό μου. Προσπαθώ να βρίσκω απαντήσεις. Είναι αρκετά δήθεν ατάκα αυτή, έτσι; Λειτουργώ με τέτοιο τρόπο, όπως λειτουργεί μια μηχανή. Έχω ηλεκτρονικές αναλαμπές, είναι αλήθεια", αποκάλυψε ο Lagerfeld.

Μάλιστα, η τόσο επιτυχημένη πορεία του, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, θεωρήθηκε ενδιαφέρον θέμα για μερικούς ερευνητές, που του ζήτησαν να κάνει ένα τεστ DNA, έτσι ώστε να βρουν τι είναι αυτό που του δίνει τόση ενέργεια: "Μου ζήτησαν κάποια στιγμή να το κάνω αυτό. Γιατί πιστεύουν πως δεν είμαι φυσιολογικός. Φυσικά αρνήθηκα κατηγορηματικά. Τα μοναδικά κομμάτια είναι μοναδικά κομμάτια. Όμως πιστεύω πως είναι πολύ κολακευτικό, έτσι; Και μου ζήτησαν να κάνω προϊόντα περιπόιησης για τους άνδρες, γιατί πιστεύουν πως είμαι 'μεταποιημένος'. Αλλά δεν είμαι. Είμαι καθ' όλα ψεύτικος, όμως όχι μεταποιημένος".

Ολόκληρη η συνέντευξη περιλαμβάνεται στο τεύχος Νοεμβρίου της Vogue UK, που κυκλοφορεί από τις 8 Οκτωβρίου.