Μα τι γίνεται στον κόσμο της μόδας; Ακόμη ένας σχεδιαστής αποχωρεί από μεγάλο οίκο

Μα τι γίνεται στον κόσμο της μόδας; Ακόμη ένας σχεδιαστής αποχωρεί από μεγάλο οίκο

Ο Alexander Wang έφυγε από τον Balenciaga, ο Raf Simons από τον Dior και τώρα ο Alber Elbaz από τον Lanvin. Ποιος είναι ο επόμενος;

Πρόσφατα και πριν ακόμη ο Alber Elbaz ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον οίκο Lanvin, η Suzy Menkes έγραψε ένα κείμενο με αφορμή την παραίτηση του σχεδιαστή Raf Simons από το τιμόνι του οίκου Dior. Το θέμα; Στο "Game of Thrones" της μόδας, τα τελευταία χρόνια ο ένας σχεδιαστής μετά τον άλλο αποφασίζουν να φύγουν από μεγάλα brands, ακολουθώντας τα δικά τους όνειρα - γιατί όμως αποφασίζουν να αφήσουν τέτοιες θέσεις;

"Σαν ένα πουλί σε χρυσό κλουβί, οι δημιουργικοί άνθρωποι στους μεγάλους οίκους μόδας, έχουν τα πάντα: ένα κύκλο βοηθών, οδηγούς, ταξίδια πρώτη θέση, πρόσβαση σε κομψά σπίτια και διάσημους πελάτες. Όλα, εκτός από χρόνο", γράφει η Menkes.

5+1 πράγματα που δε γνωρίζατε για τον οίκο Chanel

Όλοι θυμόμαστε τον τραγικό θάνατο του Alexander McQueen, την παράδοση του Galliano στον αλκοολισμό, αλλά και την παραίτηση του Marc Jacobs, από το θρυλικό οίκο Louis Vuitton. Γιατί, λοιπόν, ένας ένας, όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές του σήμερα, μοιάζουν σαν να θέλουν ν' αποχωρήσουν από την κεντρική σκηνή της βιομηχανίας; Τρελά ωράρια και προθεσμίες, απίστευτη πίεση να πουλήσουν το "προϊόν", να διαχειριστούν σωστά το image του label, αλλά και να προλάβουν να φτιάξουν εικόνα σε όλα τα social media, να ικανοποιήσουν το celebrity πελατολόγιό τους και μέσα σε όλα αυτά, να βρουν την έμπνευση για τη δημιουργία της επόμενης συλλογής.

Breaking: Ο Raf Simons αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τον οίκο Dior

00470m-1 a4569

Alexander McQueen

Μπορεί η αποχώρηση του Alber Elbaz από τον οίκο Lanvin, να οφείλεται σε "διαφωνίες με τον ιδιοκτήτη του brand", Shaw-Lan Wang, όμως καθόλου συμπτωματική δεν είναι. Η αλήθεια είναι, πως σ' έναν τέτοιο σχεδιαστή, που βρίσκεται στον οίκο 14 ολόκληρα χρόνια, πραγματικά έδωσε ξανά ζωή και εκμοντέρνισε τον Lanvin, δε γίνεται να "χαλάσεις χατίρι". Φήμες αναφέρουν πως ο Elbaz οδεύει προς τον οίκο Dior, όμως δυστυχώς, πλέον το ζήτημα δεν είναι τι θα παρουσιάσει αν πάρει το θρόνο, αλλά πόσο θα αντέξει έχοντας το βαρύ αυτό στέμμα στο κεφάλι του.