Οι πιο πιθανοί διάδοχοι του Galliano στον Dior

Οι πιο πιθανοί διάδοχοι του Galliano στον Dior

Κυκλοφόρησε μια λίστα με τους πιο πιθανούς διαδόχους του John Galliano στην σχεδιαστική «κεφαλή» του οίκου Dior με ονόματα που μέχρι τώρα δεν είχαν ακουστεί για τη θέση αυτή.

Παρόλο που οι υπεύθυνοι του οίκου Dior δήλωσαν πως δεν θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Galliano στον οίκο πριν το Σεπτέμβριο, διέρρευσε μια λίστα με τους επικρατέστερους αντικαταστάτες.

Στη λίστα, λοιπόν, αυτή φιγουράρουν ο Riccardo Tisci του Givenchy, o Tom Ford, ο Hedi Slimane που ήταν creative designer της ανδρικής σειρά του Dior μέχρι το 2007, o Olivier Theyskens artistic director του Theory, o Nicolas Ghesquière creative director του οίκου Balenciaga, o Alber Elbaz artistic director του Lanvin, oι σχεδιαστές Haider Ackermann και Prabal Gurung και, τέλος, η Sarah Burton διάδοχος του Alexander McQueen στον ομώνυμο οίκο.

Από αυτούς στην κορυφή της λίστας θεωρείται φυσικά ο Riccardo Tisci του Givenchy, καθώς είναι και ο αγαπημένος της κόρης του Bernard Arnault της LVMH (η εταιρία-κολοσσός που έχει στην ιδιοκτησία της και τον οίκο Dior), o οποίος μάλιστα ακούγεται πως έχει ήδη υπογράψει, ενώ τον ακολουθούν ο Hedi Slimane και η Sarah Burton.

Ο Hedi, που όταν είχε αναλάβει την ανδρική σειρά του οίκου Dior είχε καταφέρει να την απογειώσει, σύμφωνα με δηλώσεις του δε θέλει να ξαναδουλέψει σε μεγάλο οίκο, αλλά επιθυμεί να ασχοληθεί με μικρότερα project και τη φωτογραφία στην οποία διαπρέπει με το ιδιαίτερο στυλ του.

Από την άλλη η Sarah Burton, παρόλο που μόλις πριν από ένα χρόνο ανέλαβε τον οίκο McQueen μετά την αυτοκτονία του Alexander McQueen, φημολογείται πως είναι από τις κορυφαίες στην περιβόητη λίστα. Ειδικά μετά την έντονη φημολογία πως η Kate Middleton θα φορέσει νυφικό McQueen στον περιβόητο πριγκιπικό γάμο της, οι μετοχές της αυξήθηκαν απότομα. Έτσι κι αλλιώς, ο οίκος Dior πάντα ήταν συνυφασμένος με την αγγλική βασιλική οικογένεια και οι εμφανίσεις της πριγκίπισσας Diana με Dior δημιουργίες στο παρελθόν είχαν απογειώσει τη φήμη του γαλλικού οίκου.

Πάντως προς το παρόν τα ηνία στον Dior έχει αναλάβει ο Bill Gaytten, ο οποίος δούλευε μαζί με τον John Galliano για πάνω από είκοσι χρόνια. Ήδη έχει ολοκληρώσει τη resort συλλογή του οίκου και τώρα επιμελείται τη συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior που θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο στο Παρίσι.