ΖOLOTAS: Το γούρι του οίκου για το 2016 έχει χρώμα καθαρά ελληνικό!

ΖOLOTAS: Το γούρι του οίκου για το 2016 έχει χρώμα καθαρά ελληνικό!

Το 2016, η THETIS είναι η ομηρική μας ασπίδα!

Την γη αυτού, τον ουρανό, τη θάλασσα μορφώνει, τον ήλιο τον ακούραστο, γεμάτο το φεγγάρι, τ' αστέρια οπού τον ουρανό ολούθε στεφανώνουν, τη δύναμη του Ωρίωνος, Υάδες, Πληιάδες, την Άρκτο, που και Άμαξα καλούν, και αυτού γυρίζει πάντοτε, τον Ωρίωνα ασάλευτα τηρώντας, η μόνη που τ' Ωκεανού το λούσμα δεν γνωρίζει.
Ιλιάδα [Σ, 481-488]

Όταν ο Αχιλλέας αποφάσισε να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της μάχης, η μητέρα του, η Νηρηίδα Θέτις, ζήτησε από τον Ήφαιστο να σφυρηλατήσει μια καινούρια ασπίδα που να τον προστατεύει από τους εχθρούς στις πεδιάδες της Τροίας. Ο μεταλλουργός θεός κατασκεύασε έτσι ένα από τα πιο ξακουστά αντικείμενα της ελληνικής μυθολογίας, την ομορφότερη και πιο ανθεκτική ασπίδα του κόσμου, που ο Όμηρος περιγράφει λεπτομερώς επί εκατόν πενήντα στίχους.


Καμωμένη από τρία διαφορετικά μέταλλα – δύο στρώσεις μπρούτζου, δύο στρώσεις κασσίτερου και μία στρώση καθαρού χρυσού (συνδυασμός που την καθιστούσε απολύτως αδιάτρητη) – η ασπίδα ήταν κυκλική με δύο συμμετρικές εγκοπές στα πλάγια για τη χρήση του δόρατος. Επάνω της, απεικονιζόταν σκαλιστό ολόκληρο το σύμπαν, μια ολιστική αλληγορία της ίδιας της ζωής: Ο ήλιος, οι αστερισμοί, οι θάλασσες, οι άνθρωποι, τα πλάσματα του κόσμου, τα αμπέλια, ο κυκλικός χορός, και το αιώνιο ρεύμα του ωκεανού.

23 f6e09
24 28fde
X2016 90SEP CORP a79be



Με αφετηρία τη ραψωδία 16 της Ιλιάδας, ο οίκος ZOLOTAS, σαν σύγχρονος Ήφαιστος, δημιουργεί μια πολύτιμη ασπίδα και μας υπενθυμίζει τη ματαιότητα του πολέμου και την αξία της ειρηνικής ζωής.
Η THETIS, σύμβολο της θεϊκής προστασίας, μας θωρακίζει μπροστά στα εμπόδια ώστε να αντιμετωπίσουμε τη νέα χρονιά με τόλμη και αισιοδοξία.

* Από το 1895 μέχρι και σήμερα, ο οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει το γούρι της χρονιάς, που σύμφωνα με την παράδοση προσφέρεται για την καλοτυχία. Κάθε χρόνο, η ετήσια αυτή συλλεκτική συλλογή αφιερώνεται σε έναν κοινωνικό σκοπό.
Το 2016, η THETIS έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίξει τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεών της προς όφελος του σκοπού αυτού.

Για περισσότερες πληροφορίες : www.elepap.gr
Online Store: www.zolotas.gr
Καταστήματα:
Πανεπιστημίου 10, 116 71 Αθήνα
Σταδίου 9, 105 62 Αθήνα
τηλ: 210 36 01 272