Πώς είναι να περνάς από συνέντευξη από την Anna Wintour; Μια συντάκτρια εξομολογείται!

Πώς είναι να περνάς από συνέντευξη από την Anna Wintour; Μια συντάκτρια εξομολογείται!

Η Amy Odell περιγράφει την εμπειρία της από τη συνέντευξή της με τη σιδηρά κυρία της μόδας

Κάθε κορίτσι που λατρεύει τη μόδα έχει όνειρο μια μέρα να δουλέψει στη Vogue. Αυτό όμως, ευτυχώς, ή δυστυχώς, απαιτεί να έχεις ως αφεντικό σου μια από τις πιο απαιτητικές και "παγωμένες" γυναίκες που υπάρχουν στη βιομηχανία: την περίφημη Anna Wintour.

Αυτό λοιπόν, αποφάσισε να κάνει πράξη η τώρα editor στο Cosmopolitan.com, Amy Odell, η οποία πέρασε από συνέντευξη από τη Wintour και αποφάσισε να διηγηθεί την ιστορία αυτή, μαζί με πολλές άλλες από την εμπειρία της στο χώρο, μέσα από το βιβλίο "Tales From the Back Row". Πώς είναι, λοιπόν, να θες να δουλέψεις για τη σημαντικότερη κυρία της μόδας;

Δες επίσης: Αυτό είναι το ένα και μοναδικό ρούχο που δε θέλει να φορέσει ποτέ η Anna Wintour

Είναι μια αρκετά τρομακτική διαδρομή η διαδρομή για το γραφείο της, αναφέρει η Odell. "Ο διάδρομος για το γραφείο της Anna είχε δύο γραφεία βοηθών, που έμοιαζαν πολύ με αυτά από το The Devil Wears Prada. Το περπάτημα μέχρι το γραφείο της ήταν τόσο αμήχανα αργό όσο λένε όλοι πως είναι. Τόσο αργό, έτσι ώστε να μπορεί εκείνη να κοιτάξει το outfit σου, να το κρίνει και να σε κάνει να αισθανθείς ντροπή για το γεγονός πως βρίσκεσαι μπροστά της".

Η Anna Wintour απαιτεί από τους εργαζομένους της να γνωρίζουν πράγματα για την τέχνη, εκτός από τη μόδα. "Μου αρέσει όλοι να βγαίνουν, να βλέπουν τα πάντα", είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ενώ θεωρεί δεδομένο πως οι υπάλληλοί της είναι μορφωμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι. "Αλλά η Anna ήθελε να ξέρει περισσότερα. Μπορούσα να το δω στο πρόσωπό της. 'Μουσεία;', με ρώτησε. 'Ω', ξεκίνησα, σοκαρισμένη από την ερώτηση. Μουσεία; Πάω σε αυτά; 'Σίγουρα. Σίγουρα, πηγαίνω πού και πού σε μερικές εκθέσεις'. 'Τι έχεις δει πρόσφατα;', με ρώτησε", γράφει η Odell.

"Και πώς πας από ιστορία μόδας;", ρώτησε η Wintour την Amy, για να συνεχίσει: "Δεκαετίες; Σχεδιαστές; Έχεις σημεία αναφοράς;".

Αντίθετα με ό,τι μπορεί να πιστεύουν οι περισσότεροι, η Wintour είναι ντροπαλή, λέει η Odell. "Συχνά κοιτούσε στο γραφείο της και το βιογραφικό μου αντί να με κοιτά, κάτι που μπορώ να πω πως είναι σημάδι αμηχανίας".


Κρίνει όντως τα outfits των ανθρώπων με "εκείνο" το παγωμένο βλέμμα; Ναι. "Όσο την ευχαριστούσα και σηκώθηκα, εκείνη περπάτησε γύρω από το γραφείο της για να μου σφίξει το χέρι. Όταν ήρθε σε εμένα, με κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω με έναν πολύ περίεργο τρόπο, μάλλον για να με κάνει να καταλάβω πως ακόμη κι αν είμαι μια χαμένη που δεν ξέρει τίποτα από μουσεία, τουλάχιστον φορούσα ένα αποδεκτό outfit".


Τέλος, η συνέντευξη με την ίδια τη Wintour, όπως αναφέρει η συντάκτρια, δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά, αλλά αφού τελειώσει το πρώτο κομμάτι, στη συνέχεια οι βοηθοί και οι υπάλληλοι της εταιρείας σε περνούν από...κόσκινο για να δουν αν ταιριάζεις στη Vogue.

Μπορείς να διαβάσεις τις υπόλοιπες ιστορίες της Amy Odell, στο βιβλίο της, "Tales From the Back Row".