Πως να φορέσετε ένα φουλάρι

Πως να φορέσετε ένα φουλάρι

Αν και το καλοκαίρι δεν θέλει ακόμη να επιβεβαιώσει την παρουσία του, η πιο σωστή επένδυση είναι από τώρα η αγορά ενός ιδιαίτερου φουλαριού.

Έχω ένα φίλο που αν και δεν βλεπόμαστε συχνά, όταν πηγαίνει ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς μου φέρνει κάθε φορά και ένα φουλάρι συνήθως εξαιρετικής ποιότητας, αλλά και με τρομερά prints. Είναι 100% σίγουρο ότι πάντα θα με ρωτήσουν που το βρήκα, αλλά ότι και θα εμπνευστώ εμφανίσεις που αφήνουν εποχή.

Το φουλάρι αν και θεωρείται πολύ εξεζητημένο σε περιπτώσεις που φοριέται στην πόλη, δεν παύει να είναι μία καταπληκτική λύση όχι μόνο διακοσμητική, αλλά και πρακτική. Αν κάνει λίγη ψύχρα κρατάει μία σωστή θερμοκρασία σώματος , ενώ αν κάνει πολύ ζέστη μερικές φορές δροσίζει. Όταν δε το χρώμα ταιριάζει στο πρόσωπο, είναι σαν να έχετε κάνει mini-lift.

Το μεγάλο μυστικό, λοιπόν, για μία επιτυχημένη αγορά είναι το ύφασμα. Να προτιμάτε πάντα φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι, μετάξι, κασμίρι ή βαμβακερή γάζα. Τα σχέδια πρέπει πάντα να συμβαδίζουν με το στυλιστικό σας ύφος και καλό είναι να τα διαλέγετε με τόλμη και όχι με συστολή. Τα έντονα χρώματα, φέτος, είναι στο φόρτε τους και γι' αυτό τολμήστε τα, όπως επίσης και το leopard print (σαν της φωτογραφίας σε πολλές παραλλαγές).

Τα τεράστια γραμμικά λουλούδια δίνουν ένα εξωτικό appeal και οι παραλλαγές με πολλά και διαφορετικά ριγέ μία διαχρονικότητα σε ύφος και εποχές.

Το καλό με τα φουλάρια είναι ότι επιδέχονται και πολλές στυλιστικές επεμβάσεις, καθώς φοριούνται και σαν φορέματα αν είναι υπερμεγέθη, με μία λεπτή ζώνη στη μέση, μερικά εντυπωσιακά κοσμήματα ή άλλα μικρότερα δεμένα φουλάρια στο χέρι.

Επίσης, ιδανική λύση για την πόλη είναι ένα ωραίο , φρεσκοσιδερωμένο βαμβακερό πουκάμισο στιλπνό και γραμμικό, με ένα φουλάρι δεμένο ντραπέ σαν φούστα από κάτω και μία εντυπωσιακή ζώνη στη μέση.

Τα χρώματα και οι συνδυασμοί είναι ανεξάντλητοι, για αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τολμήσετε. Άλλωστε για ένα γρήγορο break ολίγων ημερών μερικά φουλάρια, δύο t-shirts και ένα λεπτό δερμάτινο jacket μπορούν να σας «στείλουν» σε περιπέτειες επικών διαστάσεων και χωρίς ανησυχία ενδυματολογικού παραπτώματος. Μην ξεχάσετε να πάρετε και μαγιό μαζί σας!