Η χρυσή συμβουλή της Anna Wintour για τα κομμάτια που πρέπει να αποφύγεις στο ντύσιμό σου

Η χρυσή συμβουλή της Anna Wintour για τα κομμάτια που πρέπει να αποφύγεις στο ντύσιμό σου

Ποια είναι τα trends/items που πρέπει να αφήσεις στην άκρη φέτος;

Ένα είναι σίγουρο: Η editor-in-chief της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour, ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της. Η σιδηρά κυρία της βιομηχανίας παρακολουθεί σχεδόν ευλαβικά τα μεγαλύτερα shows που παρουσιάζονται στις εβδομάδες μόδας κάθε σεζόν και για μια ακόμη φορά, μίλησε μέσω της Vogue για όλα όσα ξεχώρισε, αλλά και για όλα όσα πρέπει να αποφεύγουν οι σχεδιαστές (και εσύ, στο ντύσιμό σου), έτσι ώστε να δημιουργούν μοντέρνες συλλογές που ανταποκρίνονται στο σήμερα.

Ποια shows ξεχώρισε; Πρώτες στη λίστα της ήταν η collection της Phoebe Philo για τον οίκο Céline και εκείνη του J.W.Anderson για τον οίκο Loewe. Γιατί; Γιατί η ίδια θεώρησε πως ήταν «πολύ ανάλαφρες, αντι-εμπορικές, διακριτικές και πως οι σχεδιαστές κατάφεραν να δουν το ρούχο με ένα νέο τρόπο».

celine

Céline, Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017


Τι σημαίνει αυτό; Αυτό ήταν μάλλον ένας μικρός υπαινιγμός πως πρέπει σιγά σιγά να αποχωριστούμε τη logomania που έχει κατακλύσει τη βιομηχανία της μόδας και να δούμε το γυναικείο στυλ από μια πιο κομψή οπτική γωνία.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως φέτος οι καλοί σχεδιαστές «κατάλαβαν πως πρέπει να κάνουν αλλαγές, να δουν τα πράγματα διαφορετικά, να δημιουγήσουν συλλογές που τις αισθανόμαστε πιο αληθινές».

Συμφωνείτε;