Η σχεδιάστρια του νυφικού της Kate Middleton επιτέλους μίλησε

Η σχεδιάστρια του νυφικού της Kate Middleton επιτέλους μίλησε

Ένα «McQueen» για μία «Queen».

Μπορεί τους τελευταίους μήνες το νυφικό της Kate Middleton να μονοπώλησε το ενδιαφέρον των απανταχού μέσων ενημέρωσης, το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε και με το παραπάνω τον οίκο Alexander McQueen και τη σχεδιάστριά του, Sarah Burton.


Το περιβόητο νυφικό έκανε την καλύτερη εντύπωση ανακηρύσσοντας τη νεόνυμφη Kate άξια σύζυγο πρίγκιπα και κατατάσσοντας το γάμο της στην κορυφή των γεγονότων των τελευταίων δέκα ετών. Για το ιβουάρ νυφικό φόρεμα, χρησιμοποιήθηκε μετάξι και δαντέλα, ενώ κεντήθηκε με σχολαστική λεπτομέρεια από ειδική κεντήστρα η οποία έπρεπε να απολυμαίνει τα χέρια της ανά μία ώρα. Η ουρά του είχε μήκος δύο μέτρα, και το τούλινο βέλο του στολίστηκε από μικρά λουλούδια κεντημένα στο χέρι.


Ο οίκος Alexander McQueen εξέδωσε τη δήλωση της σχεδιάστριάς του σε σχέση με τη δημιουργία για τον πριγκιπικό γάμο υπό μορφή δελτίου τύπου, θέλοντας να κρατήσει χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας να δώσει τροφή σε περαιτέρω σχόλια, λέγοντας τα παρακάτω:


«Ήταν εμπειρία ζωής το να δουλεύει κανείς με την Catherine Middleton. Απόλαυσα κάθε λεπτό σχεδιάζοντας το νυφικό της και ήταν τεράστια τιμή για εμένα και την ομάδα μου. Είμαι πολύ ευτυχής που το φόρεμα της νεόνυμφης έγινε όπως το είχαμε φανταστεί συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία όπως είναι και η φιλοσοφία του οίκου. Παντρεύοντας κλασικά υλικά και δαντέλα με μοντέρνα αισθητική, σχεδιάσαμε ένα όμορφο φόρεμα για αυτήν τη σημαντική μέρα.


Οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ ενθουσιώδης και αποτέλεσαν τρομερή εμπειρία για εμένα και την ομάδα μου καθώς δουλέψαμε πολύ στενά με την Catherine έτσι ώστε να δημιουργήσουμε αυτό το φόρεμα κάτω από άκρα μυστικότητα. Η νύφη ήθελε να κρατήσει μυστικό το σχέδιο του νυφικού της μέχρι την τελευταία στιγμή και εμείς σεβαστήκαμε την επιθυμία της κάνοντας ότι μπορούσαμε για να μη διαρρεύσει η οποιαδήποτε πληροφορία.


Η Catherine φαινόταν πανέμορφη και λαμπερή και η ομάδα του Alexander McQueen είναι πολύ περήφανη για τη δημιουργία της. Το φόρεμα ήταν απλώς μία συνισταμένη της ημέρας και δε νομίζω πως θα ήταν σωστό να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω εκτός από το ότι είμαι ευγνώμων. Είναι μεγάλη μου τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό και εύχομαι στο Δούκα και τη Δούκισσα του Cambridge τα καλύτερα από τα βάθη της καρδιάς μου."