Το θρυλικό "Happy birthday, Mr. President" φόρεμα της Marilyn Monroe πουλήθηκε για ποσό-ρεκόρ

Το θρυλικό "Happy birthday, Mr. President" φόρεμα της Marilyn Monroe πουλήθηκε για ποσό-ρεκόρ

Το πιο ακριβό φόρεμα που βγήκε ποτέ στο σφυρί

Το iconic φόρεμα που φόρεσε η Marilyn Monroe όταν τραγούδησε το "Happy birthday Mr. President" βγήκε σε δημοπρασία και το αντίτιμο ήταν πολύ, πολύ υψηλό.

Το φόρεμα, το οποίο είχε κεντημένους 2.500 κρύσταλλους ήταν, όπως λένε οι φήμες, τόσο στενό, που ράφτηκε πάνω στο κορμί της διάσημης ηθοποιού, ενώ θεωρείται πολύ σημαντικό, γιατί ήταν μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της Marilyn πριν από το θάνατό της, ενώ φημολογείται πως ήθελε να είναι τόσο εντυπωσιακή, για τα μάτια του John F. Kennedy.

gallery 1479456626 marilyn monroe1

Ως αρχική τιμή, πριν γίνει διαθέσιμο προς πώληση στη δημοπρασία του οίκου Julien's Auction, στο Los Angeles, είχε τα 3 εκατομμύρια δολάρια, όμως, τελικά πουλήθηκε έναντι του αστρονομικού ποσού των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας, έτσι, τα 4,6 εκατομμύρια δολάρια που κόστισε το λευκό φόρεμα της Marilyn από τη γνωστή ταινία, "The Seven Year Itch".

Σύμφωνα με τον Guardian, το φόρεμα ανήκει πια στην αλυσίδα μουσείων, "Ripley's Believe It Or Not" και θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο Hollywood πριν γυρίσει τον κόσμο.