Daslu και ξερό ψωμί

Daslu και ξερό ψωμί

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος εμπορικό κέντρο της λατινικής Αμερικής βρίσκεται στο Sao Paulo στη Βραζιλία και η σωστή είσοδος είναι από την ταράτσα με ελικόπτερο!

Η Βραζιλία είναι διάσημη για πολλούς λόγους. Εκτός από τους υπεταλαντούχους ποδοσφαιριστές εξάγει επίσης συγκλονιστικά μοντέλα με πρωταγωνίστρια την μεγάλη πλέον star Gisele, αλλά και τις Alessandra Ambrosio, Ana Beatriz Barros, Adriana Lima, Raquel Zimmermann και αμέτρητες ακόμα καλλονές. Και στους άνδρες μοντέλα δεν πάνε, όμως, καθόλου πίσω, σαν τους Arthur Sales, Evandro Soldati, Rafael Verga, Bruno Santos, όπως και στους σχεδιαστές σαν τους Alexandre Herchcovitch, Carlos Miele, Osklen, Rosa Cha, Pedro Lourenco -μεγάλο αστέρι με το Παρίσι να έχει κυριολεκτικά πέσει στα πόδια του- και Joao Pimenta. Φυσικά από τις πλέον δοξασμένες παραλίες του κόσμου είναι αυτές της Copacabana και της Ipanema στο Rio De Janeiro.

Επίσης η Βραζιλία είναι πασίγνωστη και για τις πολύτιμες πέτρες που «βγάζει» από τα σπλάχνα της, οι οποίες χρησιμοποιούνται για κοσμήματα γνωστών ευρωπαϊκών και αμερικανικών οίκων αλλά και για την Νο1 εταιρεία σχεδιασμού κοσμημάτων made in Rio De Janeiro, H. Stern.

Θέλω, επίσης, απλά να σας επισημάνω ότι οι Βραζιλιάνοι έχουν εμμονή με την απόλυτη φυσική ομορφιά που είτε χαρίζεται απλόχερα από γεννησιμιού ή απλά κατασκευάζεται στην πορεία στα έμπειρα χέρια εξαιρετικά ταλαντούχων πλαστικών χειρούργων. Μέσα στην εβδομάδα θα σας ενημερώσω και για μία νέα επαναστατική μέθοδο επαναδημιουργίας φρέσκων κυττάρων, που κάνουν τη μούρη γυαλί και αντικαθιστούν τυχόν προβληματικές περιοχές σε πρόσωπο και σώμα χωρίς υποψία χειρουργικού νυστεριού!

Πως λοιπόν θα ήταν δυνατόν μία χώρα που λατρεύει τη μόδα και τη γύμνια παράλληλα -μην τα ξαναλέμε για το περίφημο καρναβάλι του Ρίο-, να μην έχει και το πιο κολοσσιαίο και ταυτόχρονα πολυτελέστατο εμπορικό κέντρο του κόσμου.

Το Daslu βρίσκεται στην περιοχή Villa Olympia στο Sao Paulo, καλύπτει περίπου 20.000 τ.μ., εξωτερικά μοιάζει με ρωμαϊκό παλάτι φτιαγμένο για Καίσαρα και εσωτερικά έχει όλες, μα όλες τις διάσημες εταιρείες και οίκους που συναντάμε μόνο στην Old Bond Street του Λονδίνου ή την Via Montenapoleone στο Μιλάνο. Μεταξύ άλλων Valentino, Prada, Gucci, Louis Vuitton και Dior. Περιμετρικά του Daslu έχει κτιστεί ένα ακόμη συμπληρωματικό εμπορικό κέντρο φουτουριστικής αισθητικής το JK Iguatemi με labels όπως Bottega Veneta, Balenciaga, Chanel, Louis Vuitton, TopShop, Burberry, Lanvin καιYves Saint Laurent. Η είσοδος του Daslu όμως για τους προνομιούχους γίνεται από αέρος και μόνο, καθώς ελικόπτερα φέρνουν και παίρνουν τους πελάτες από το ελικοδρόμιο στην ταράτσα του κτιρίου.

Εκεί, θα σας υποδεχθούν με τις πεντακάθαρες στολές τους υπάλληλοι του εμπορικού και θα σας προσφέρουν και ένα ποτήρι σαμπάνια με μερικά μικρά σνακ σολομού.

Φυσικά και δεν θα χρειαστεί να κουβαλάτε εσείς τα ψώνια, καθώς διαλέγετε ότι θέλετε, το δοκιμάζετε σε δοκιμαστήρια μεγέθους δυάρι διαμερίσματος και αφού δώσετε την πλατινένια σας πιστωτική θα φροντίσουν από την διεύθυνση να σας τα παραδώσουν στο σπίτι-φρούριο σας.

Μπορεί στα 180.000.000 πληθυσμού οι προνομιούχοι να μην ξεπερνούν τα 2.000.000 όμως η Βραζιλία αρχίζει να παίρνει κεφάλι όχι μόνο στον τουρισμό της, αλλά και στο βιοτικό επίπεδο, που αν και ακόμη είναι σε φάση αναδιοργάνωσης φαίνεται να πατάει γερά στα πόδια τoυ με ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Και η αλήθεια είναι ότι η υπερβολή είναι μία ανθρώπινη επινόηση, οπότε μέσα σε όλα τα ανεξήγητα και ένα ελικόπτερο να σε πάει από το σπίτι σου μέχρι το εμπορικό για τις πρώτες ανάγκες δεν ακούγεται εντέλει και τόσο υπερβολικό. Νομίζω ακούω έλικες να ζεσταίνονται.