CALYPSO: Το γούρι του 2017 που μας «μάγεψε»

Ερμιόνη Σαρρή
CALYPSO: Το γούρι του 2017 που μας «μάγεψε»

Φυλαχτά ή αλλιώς γούρια. Οι πρόγονοί μας τα χρησιμοποιούσαν για να κρατήσουν μακριά τους το κακό και για να έχουν τύχη και φυσικά, ευδαιμονία στη ζωή τους.

Η παράδοση αυτή συνεχίστηκε μέχρι τις μέρες μας και σήμερα, τα γούρια αποτελούν ένα αγαπημένο δώρο και μια από τις πρώτες επιλογές στις χριστουγεννιάτικες λίστες δώρων που φτιάχνουμε κάθε χρόνο.

Η CALYPSO που μας «μάγεψε»

Στην αναζήτηση των τέλειων χριστουγεννιάτικων δώρων εμείς κάναμε μια έρευνα αγοράς και δεν αργήσαμε να βρούμε ένα ξεχωριστό γούρι για το 2017, το οποίο «έκλεψε» τις εντυπώσεις και την… καρδιά μας!

Ναι, αυτό το γούρι μας γοήτευσε τόσο πολύ που όχι μόνο το κάναμε δώρο στις κολλητές μας, αλλά διαλέξαμε ένα και για εμάς.

Και πώς θα μπορούσε να μην μας μαγνητίσει η CALYPSO, το γούρι που δημιούργησε για το 2017 ο Οίκος Zolotas;

zolotas 2

Στην ελληνική μυθολογία η Καλυψώ ήταν μια Νύμφη, κόρη του Άτλαντα και της Πλειόνης (ή του θεού Ηλίου και της Περσηίδας). Ζούσε στη νήσο Ωγυγία, την οποία οι αρχαίοι συγγραφείς τοποθετούν στη δυτική Μεσόγειο και κατοικούσε σε ένα μεγάλο σπήλαιο, κοντά στην είσοδο του οποίου υπήρχαν φυσικοί κήποι, ιερό δάσος και πηγές.

Η Καλυψώ υποδέχθηκε τον Οδυσσέα στο νησί της ως ναυαγό. Στην Οδύσσεια αναφέρεται ότι η Καλυψώ τον ερωτεύθηκε και γι' αυτό τον κράτησε κοντά της επί επτά χρόνια. Σύμφωνα με άλλους συγγραφείς, ο Οδυσσέας έμεινε με την Καλυψώ δέκα χρόνια ή και ένα μόνο έτος. Με την παράκληση της θεάς Αθηνάς ο Δίας έστειλε τον Ερμή στην Καλυψώ για να της ζητήσει να αφήσει τον Οδυσσέα να φύγει. Μετά από αυτό, η Καλυψώ με μεγάλη της λύπη τον άφησε να φύγει, αφού πρώτα του έδωσε ξυλεία και πανί για να κατασκευάσει μία σχεδία, καθώς και προμήθειες για το ταξίδι του. Επίσης του υπέδειξε ποιους αστέρες να παρατηρεί για να ρυθμίζει την πορεία του. Μεταγενέστεροι μύθοι αναφέρουν ότι ο Οδυσσέας και η Καλυψώ απέκτησαν μαζί ένα γιο, τον Λατίνο ή τον Αύσονα!

Το 2017 φορέστε τα κύματα του πελάγους και το καλό άστρο της Καλυψούς!

Εμπνευσμένος από την Οδύσσεια του Ομήρου, λοιπόν, ο Οίκος Zolotas δημιούργησε ένα μοναδικό γούρι, την CALYPSO, στολισμένο με τα κύματα του πελάγους και το καλό άστρο της νύμφης Καλυψούς, το οποίο προστάτευσε τον Οδυσσέα για 17 ολόκληρες μέρες, ώσπου αυτός να αντικρύσει -επιτέλους- τις φιλόξενες ακτές του νησιού των Φαιάκων!

Γιατί η Καλυψώ συμβολίζει το εσωτερικό μας ταξίδι!

Τι συμβολίζει η CALYPSO; Μα φυσικά, το εσωτερικό ταξίδι του κάθε ανθρώπου που καθοδηγείται από τη διαίσθησή του και με επιμονή, αποφασιστικότητα και δυνατή θέληση ξεπερνά όλα τα εμπόδια.

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που μας γοήτευσε και γι’ αυτό πιστεύουμε πως η CALYPSO αξίζει να είναι το 2017 ο αστερισμός στο δικό σας ταξίδι!

lucky charm zolotas 3

Σας ενημερώνουμε, μάλιστα, ότι στη νέα συλλογή του Οίκου Zolotas για το 2017 βρήκαμε πολλά και υπέροχα κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα για κάθε γούστο, όπως σκουλαρίκια σε ροζ χρυσό, παντατίφ με πολυτίμους λίθους, εντυπωσιακά βραχιόλια, ξεχωριστά μανικετόκουμπα, πρες παπιέ και θήκες για κλειδιά!

Με την CALYPSO θα προσφέρεις

Και επειδή κάθε χρόνο η ετήσια συλλεκτική συλλογή του Οίκου Zolotas αφιερώνεται σε έναν κοινωνικό σκοπό, το 2017 η CALYPSO έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίξει τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεών της προς όφελος του σκοπού αυτού!

vraxioli zolotas

Αφήστε την CALYPSO να σας φέρει το 2017 καλοτυχία και λάμψη, επιλέγοντας ένα από τα απίστευτα γούρια της νέας συλλογής του Οίκου Zolotas!