Ελληνικά κοσμήματα στο εξωτερικό από την Κατερίνα Ψωμά

Ελληνικά κοσμήματα στο εξωτερικό από την Κατερίνα Ψωμά

Η Κατερίνα Ψωμά είναι από τις ελάχιστες Ελληνίδες που τα κοσμήματά τους κοσμούν τις πιο σημαντικές βιτρίνες hot καταστημάτων σε όλον τον κόσμο.

Την Κατερίνα την γνώρισα πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν ακόμη έκανα styling και ήθελα να χρησιμοποιήσω κάποια κοσμήματά της για ένα editorial για το περιοδικό Elle. Μεγάλη υπόθεση, όχι μόνο να θαυμάζεις την δουλειά ενός καλλιτέχνη που δεν γνωρίζεις, αλλά τελικά να λατρέψεις και τον ίδιο όταν τον γνωρίσεις προσωπικά.

Αν και το εργαστήριο της είναι στην Αθήνα, τα κοσμήματα της πωλούνται διεθνώς και μου έκανε εντύπωση ότι είναι πάντα πρόσχαρη, θετική και πολύ ενημερωμένη και ευχάριστη στην κουβέντα. Ένας λόγος παραπάνω, λοιπόν, να λατρέψω ακόμη περισσότερο τη δουλειά της, αλλά και την ίδια, καθώς ποτέ μα ποτέ δεν με απογοητεύει το αποτέλεσμα των υπέροχα δημιουργικών της κοσμημάτων.

Η καινούργια της καλοκαιρινή σειρά λέγεται «ALoHa» και φυσικά είναι εμπνευσμένη από την Hawaii, τον Elvis Presley και το Hula-Hoop. Με μία δροσερή και πάντα επίκαιρη vintage αισθητική, τα σκουλαρίκια μοιάζουν με αυτοσχέδια κοράλλια που ενώθηκαν αριστοτεχνικά στο βυθό τροπικής θάλασσας, ενώ τα κολιέ με οργανικά φυσικά σχήματα και υλικά είναι η τέλεια λύση για εντυπωσιακά, αλλά ταυτόχρονα χαρακτηριστικά look που θέλουν μόνο basics και ένα διάφανο πολύχρωμο φόρεμα σε μία βαλίτσα για τρελό island getaway.

Tα charm bracelets όμως είναι θεωρώ το μεγάλο hit της collection, καθώς «παντρεύουν» υπέροχα χρώματα και σκαλισμένα τριαντάφυλλα, τουρμαλίνες, quartz, ασύμμετρα κομμένες φυσικές πέτρες.

Μετά από τον τόσο δύσκολο χειμώνα οι γυναίκες έχουν ένα ακόμη λόγο να αποτάξουν την μιζέρια και την γκρίνια των ημερών με ολίγον από Katerina Psoma Magic. Mία γυναίκα που σχεδιάζει για γυναίκες, αλλά με σωστό αντρικό μυαλό για international successful business.

Ένα σωστό παράδειγμα προς μίμηση, καθώς ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Και η Κατερίνα ένωσε ωκεανούς και πελάγη για να παρουσιάσει ακόμη μία φορά μοναδικά αριστουργήματα.