Η Sarah Jessica Parker και οι σαράντα fashion bloggers

Η Sarah Jessica Parker και οι σαράντα fashion bloggers

To internet απλώνει τα πλοκάμια του πάνω στο αγαπημένο μας fashion icon.

Η λατρεμένη Carrie πρόκειται να αναλάβει το ρόλο της παρουσιάστριας στην εκδήλωση «Firenze4ever» που οργανώνεται από το ιντερνετικό κατάστημα Luisaviaroma.com.

Το αξιοπρόσεκτο δεν είναι αυτό, αλλά ο διαγωνισμός τον οποίο έχει ήδη ανακοινώσει το εν λόγω διαδικτυακό μαγαζί, προκαλώντας όσους ασχολούνται με το fashion blogging να γράψουν για το απόλυτο trend του επόμενου χειμώνα.

Οι σαράντα καλύτεροι θα κερδίσουν το εισιτήριο για αυτό το πάρτι της μόδας, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους οίκους και τους σχεδιαστές τους.

Η Sarah Jessica Parker ως απόλυτη γνώστης του αντικειμένου και fashion junkie, ανέλαβε να συμμετέχει ενεργά, ενώ θα παρευρεθεί και στη λήψη φωτογραφιών από τους συμμετέχοντες οι οποίοι θα δημιουργήσουν εντυπωσιακά κολάζ.

Εάν λάβει κανείς υπόψη του τη συνεχή διαμάχη σχετικά με το κύρος και την εγκυρότητα των fashion bloggers, αλλά και τη δημόσια κατακραυγή τους πριν από μερικούς μήνες από την Editor in chief της Vogue Italia, Franca Sozzani η οποία είπε μεταξύ άλλων, «οι bloggers είναι μόδα και όπως συμβαίνει με κάθε μόδα, φουσκώνει, αποκτά φανατικούς οπαδούς και μετά απλά ξεπερνιέται. Πρόκειται για ανθρώπους αδαείς και ενθουσιώδεις που δεν έχουν εμπειρία στο χώρο και ουσιαστική γνώση πάνω στο αντικείμενο. Η γνώμη τους λοιπόν δεν έχει σημασία και νόημα», τότε το θέμα αποκτά διαφορετικές διαστάσεις.

Με το κατάστημα Luisaviaroma.com να υποστηρίζει τη νέα αυτή τάση και μία Sarah Jessica Parker να επικυρώνει με την παρουσία της τη δυναμική του όλου event, θα έλεγε κανείς πως η «μόδα» αυτή όχι μόνο δεν περνά, αλλά αποκτά επικίνδυνη επιρροή στο χώρο ενθαρρύνοντας κάθε νέο που θεωρεί πως έχει άποψη να μιλά μέσα από κάποιο ιστολόγιο.


Εμείς παραμένουμε επιφυλακτικοί, καθώς το διαδίκτυο πολλές φορές λειτουργεί σα μεγεθυντικός φακός, δημιουργώντας τεχνητές ανάγκες, αλλά και ιδιότητες σε ανθρώπους που υπό άλλων συνθηκών δε θα είχαν καμία σχέση με τη λέξη «μόδα», επιτρέποντάς τους πίσω από τη μάσκα ενός blog να λένε μία άποψη που συχνά δεν αφορά κανέναν και πολλές φορές αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.