Ο Azzedine Alaïa στη γειτονιά των αγγέλων

Ο Azzedine Alaïa στη γειτονιά των αγγέλων

Απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο κόσμος της μόδας εδώ και μερικές ώρες που έγινε γνωστός ο θάνατος του θρυλικού σχεδιαστή μόδας Azzedine Alaïa, σε ηλικία 77 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε η στενή του φίλη Carla Sozzani σήμερα το πρωί.

Ο Alaïa άφησε το δικό του στίγμα στον χώρο της μόδας και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας. Όσοι τον ήξεραν καλά είχαν πάντα να πουν έναν καλό λόγο για εκείνον και σίγουρα εκτός από ένα κενό, αφήνει κι ένα πολύ μεγάλο έργο πίσω του. Μην ξεχνάς πως ήταν αυτός που ανακάλυψε και «υιοθέτησε» την Naomi Campbell στα 16 της, κάνοντας την το νούμερο ένα top model που είναι σήμερα.

NaomiCampbellAzzedineAlaiaPFWArrivalsGo40iDfzx9Fl

Είχε δουλέψει με πολλά από τα πρωτοκλασάτα μοντέλα, ενώ λάτρευε να δουλεύει με την Lady Gaga και την «μαύρη γαζέλα» (aka Naomi). Το 1957 μετακόμισε στο Παρίσι όπου και ξεκίνησε την καριέρα του στον οίκο του Christian Dior. Στην συνέχεια δούλεψε για τον Guy Laroche και τον Thierry Mugler, ενώ στα τέλη της δεκαετίας άνοιξε το δικό του ατελιέ.

23756057 10209814173500239 1318569676 n

Η Kim Kardashian ήταν ανάμεσα στις stars που τίμησαν την μνήμη του ανεβάζοντας στα Instagram stories της φωτογραφίες από την χρονιά που συνεργάστηκε μαζί του και φόρεσε ρούχο του.