Jedward: Δύο και να καίνε

Jedward: Δύο και να καίνε

Η συμμετοχή της Ιρλανδίας με υποψήφιους νικητές τα δίδυμα-ελατήρια Jedward στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision πέρασε ήδη στην ιστορία.

Ποτέ δεν κατάλαβα την φανατίλα και την εμμονή των ελληνικών media με το μουσικό θεσμό της Eurovision. Ένας θεσμός που είναι σημαντικός μόνο όταν μαζευτούν μερικοί φίλοι, με μερικούς από αυτούς πολύ καλούς γνώστες του αντικειμένου για inside infos & quotes που θα κάνουν την βραδιά πεμπτουσία κατανάλωσης γρήγορου junk food και άφθονου παγωμένου αλκοόλ με διαλλείματα αναψυκτικού και πολύ karaoke.

Σαφώς όταν η χώρα μας εκπροσωπούνταν από πιθανούς νικητές με όλη την στοιχηματολογία και ανάλυση επιπέδου wall street, σε τηλεόραση και περιοδικά, να είχε και λίγο παραπάνω ενδιαφέρον όχι μόνο για εμάς τους παρατηρητές αλλά και για τους συμμετέχοντες καθώς δεν παύει να είναι μία τηλεοπτική μετάδοση πολλών εκατομμυρίων θεατών και πιθανών άλλων της ελληνικής , υποψήφιων μουσικών αγορών.

Φέτος δεν υπήρξε καμία διαφορά στον τρόπο επιλογής, αποθέωσης και θαψίματος -μόνο από τα ελληνικά media και ταυτόχρονα– της φετινής μας συμμετοχής. Σε μία ύστατη ανάγκη ανύψωσης του ελληνικού ηθικού ευτυχώς περάσαμε στον τελικό. Διαφορετικά μπορεί και να βιώναμε ολική καταστροφή για ένα ολόκληρο έθνος, αλλά και πιθανή αιτία καθαίρεσης της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν έχω πρόβλημα με την ψυχαγωγία. Αλλά δεν μπορεί ξαφνικά το pop corn να μου σερβίρεται για αστακός. Εκεί θα έχω θέμα. Γιατί μπορεί ο σερβιτόρος το χρεώνει για gourmet, αλλά αν το πληρώσω θα φταίω μόνο εγώ.

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πέραν του οριακού σημείου. Είναι σε επίπεδο επικινδυνότητας Fukushima χωρίς τις ραδιενεργές συνέπειες αλλά με πολλές πιθανότητες καρδιακού επεισοδίου. Να ψυχαγωγήσουμε τα πλήθη αλλά να μην τα αποχαυνώνουμε κιόλας «για να ξεσκάσει ο κόσμος». Τόσες αμέτρητες σελίδες και ώρες αναλύσεων ας τις χρησιμοποιήσουμε για να πράξουμε την σωτηρία μας και όχι να την φανταζόμαστε. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Ελλάδα όχι μόνο φέτος αλλά κάθε φορά που συμμετέχει σε κάτι διεθνές και ας είναι τόσο light. Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο να καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της και να μην καταλήξει το ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) της Ευρώπης. Να σταματήσει μόνο να δέχεται αλλά και να πράττει. Οι μεγαλύτεροι κωμικοί της Ιστορίας ήταν οι πιο δραματικοί άνθρωποι. Παρόλα αυτά πρόσφεραν γέλιο μέσα από δραματικές, ή ακόμη και μερικές φορές παράλογες καταστάσεις. Εμείς το κωμικό το εξαντλήσαμε. Έχουμε πλέον άπειρα αποθέματα τραγικού. Ας το αντιμετωπίσουμε πριν μας κατασπαράξει.

Κατά τ' άλλα φυσικά και το Σάββατο το βράδυ θα κάτσω να δω την προσπάθεια μας, αλλά και να πιστοποιήσω αν το στοίχημα μου για τους Ιρλανδούς νικητές, θα είναι σωστό. Γιατί αυτά τα δύο τρελαμένα δίδυμα είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε Ιρλανδοί και Έλληνες: Χαρά της ζωής, χορευτικό ρυθμό με χαμόγελο που αστράφτει αλλά και τόση λύσσα για την νίκη. Και αν θυμίζει και λίγο Pet Shop Boys με πολύ χρώμα και καταιγιστικό τέμπο ακόμη καλύτερα. Γιατί αυτό το pop corn είναι τουλάχιστον σπιτικό, με παράδοση και πεντανόστιμο. Και του χρόνου.