Trend: Απαγορευμένη πόλη

Trend: Απαγορευμένη πόλη

Τα spring rolls, οι ομπρέλες για τον ήλιο και το έντονο μακιγιάζ αναμειγνύονται σε μια μόδα που φιλτράρει εύστοχα στοιχεία της Ασίας.

Το crossover των στυλ έρχεται να ξεμπερδέψει το κουβάρι. Παραδοσιακές ενδυμασίες τυλιγμένες σε ένα σύγχρονο δέρμα, πειραματισμοί με το Κινέζικο στιλ και γκλαμ άλλων εποχών. Το πρόσωπο της συντηρητικής Κίνας αντιπαραβάλλεται με trendy μαγαζιά κρυμμένα στην περιοχή του Soho.

Πρωτεργάτης αυτού του look είναι ο Marc Jacobs, καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο Louis Vuitton. Κιμονό, έντονα χρώματα, θεατρικό μακιγιάζ, prints με μεγάλα λουλούδια δίνουν το ανάλογο ύφος. Ο John Galliano ακολουθεί πιστά στα ρούχα και κυρίως στα αξεσουάρ που μυρίζουν Ασία. Φορέματα που θυμίζουν τους πρωταγωνιστές των ταινιών του Wong Kar-Wai είναι αυτά από L'Wren Scott, ενώ σε άλλες λεπτομέρειες οι πασαρέλες από Alberta Ferretti, Stella McCartney και Versace συμπληρώνουν.

Στα αξεσουάρ περιλαμβάνονται τα παπούτσια από Gianvito Rossi και Prada ενώ ξεχωρίζει η τεράστια βεντάλια της Louis Vuitton!

Η «Απαγορευμένη Πόλη» της δυναστείας των Μινγκ τώρα και μέσα στις γκαρνταρόμπες μας.