Koιτάμε μαγιό από τώρα; Ναι αν πρόκειται για μία τόσο στυλάτη νέα συλλογή

Koιτάμε μαγιό από τώρα; Ναι αν πρόκειται για μία τόσο στυλάτη νέα συλλογή

Γεωμετρία, αρχιτεκτονική, έντονοι χρωματικοί συνδυασμοί – ιδιαίτερη κλήση της σχεδιάστριας - και επιρροές από τους χάρτες των Μετρό αλλά και τις αστικές σημάνσεις χαρακτηρίζουν τη νέα συλλογή της Σόφης Δελούδη για το καλοκαίρι του 2018.

1 sd low
2 sd low
10 sd low

Αρχικώς επηρεασμένη από τα μινιμαλιστικά διαγράμματα ενός χάρτη του Μετρό, η δημιουργός προτείνει φωτεινά γραφιστικά μοτίβα που κυριαρχούν σε μέρος της συλλογής μαγιό και beachwear, άλλοτε σε μικρότερα και άλλοτε σε μεγαλύτερα σχέδια, μεταφέροντάς μας σε διαφορετικούς αγαπημένους προορισμούς. Παράλληλα, οι γραμμές και οι φόρμες παραμένουν καθαρές και αυστηρές καταφέρνοντας ταυτόχρονα να εκπέμπουν ιδιαίτερη θηλυκότητα που αναδεικνύει τη γυναικεία γοητεία.

Πάντα συνεπής στην αρχική της σύλληψη, η Σόφη Δελούδη υποστηρίζει εκδοχές κομψότητας που στηρίζονται σε αθλητικές αναφορές ή ακόμη και ρετρό στοιχεία, σεβόμενη πάντα το σώμα και τις καμπύλες του. Η ισορροπία των αναλογιών και οι παραλλαγές στα κοψίματα των μαγιό ακολουθούν κανόνες γλυπτικής δίνοντας βαρύτητα στο σχήμα, στους δυνατούς συνδυασμούς των χρωμάτων και στα φινιρίσματα. Διακριτικά ανοίγματα, ελαφριές ασυμμετρίες και σαφείς γραμμές σε ολόσωμα και μπικίνι δημιουργούν ένα σύνολο διαφορετικών γραμμικών προτάσεων που ακολουθούν, πάντα, τη γυναικεία σιλουέτα.

Η γυναίκα της συλλογής εκπέμπει τον δυναμισμό που την χαρακτηρίζει στην καθημερινότητά της, ερμηνεύοντας τη θηλυκότητά της κατά βούληση, άλλοτε κρύβοντας και άλλοτε αποκαλύπτοντας περισσότερο το δέρμα σε παιχνίδια μαγευτικής αποπλάνησης.

7 sd low

Κεφάλαιο: Beachwear
Η απαλή πλευρά της γυναίκας αναδεικνύεται από τη συλλογή των καλοκαιρινών ρούχων. Το ύφασμα της κλασικής πετσέτας ενός χαμάμ, από βαμβάκι και λινό, διαμορφώνει δημιουργίες σε χαλαρές loose γραμμές που συνοδεύουν τις ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές. Οι διακριτικές διακοσμητικές λεπτομέρειες διαμορφώνουν τα πολυμορφικά ρούχα με ζώνες γκρο που δένουν με διάφορους τρόπους ή κουμπιά που αλλάζουν τη φόρμα του ρούχου ανάλογα με τη διάθεση – ανοίγοντας, για παράδειγμα, τα κουμπιά της μέσης του, ένα φόρεμα μετατρέπεται σε σύνολο δύο κομματιών, φούστας και τοπ. Ακόμη, ανάλαφρα βαμβακερά υφάσματα, με ανεπαίσθητη διαφάνεια, στη χρωματική παλέτα των μαγιό μεταμορφώνονται σε κομμάτια χαλαρά με τις ζώνες από το ίδιο ύφασμα ή γκρο κορδέλα με γραμμικά μοτίβα και πάλι να αλλάζουν το στυλ κατά περίσταση.

Δες επίσης: Τρεις τρόποι να φορέσεις το χρώμα της λεβάντας όπως οι stars