Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο «σημαντική νύχτα της μόδας», το MET Gala

Διονυσία Καλαποθαράκου
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο «σημαντική νύχτα της μόδας», το MET Gala

Ποιο είναι το φετινό του θέμα, ποιοι θα παρευρεθούν και πόσο κοστίζει μία πρόσκληση;

GettyImages 527466182
GettyImages 675900814

Το MET Gala δεν είναι μόνο «η πιο μεγάλη νύχτα της χρονιάς» σε ό,τι αφορά τον κόσμο της μόδας, αλλά είναι και το πιο απαιτητικό κόκκινο χαλί του διεθνούς star system. Η αμερικάνικη Vogue και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (γνωστό και ως ΜΕΤ) ανακοίνωσαν το φετινό θέμα της έκθεσης του Ινστιτούτου Κοστουμιών, η οποία και θα συνοδεύει το γκαλά, το οποίο θα είναι: «Ουράνια Όργανα: Μόδα και Καθολική Φαντασία» και το event θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου. Μέχρι τότε σου έχουμε παρακάτω αναλυτικά τις απαντήσεις για όποια απορία μπορεί να σου δημιουργηθεί σχετικά με το ΜΕΤ Gala 2018.

O Riccardo Tisci και η Madonna το 2016
Τι ακριβώς είναι το MΕΤ Gala;
Υπεύθυνη της διοργάνωσης του Gala είναι η Διευθύντρια της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour από το 1995 μέχρι και σήμερα. Ο θεσμός είναι ετήσιος και δεν είναι απλώς ένα fashion party αλλά πρόκειται για μία φιλανθρωπική διοργάνωση που σκοπός της είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για το Ινστιτούτο Κοστούμιου του Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης. Το ρεκόρ εσόδων από αυτό το Gala είναι τα 13,5 εκατομμύρια δολάρια.
Πού λαμβάνει χώρα το MΕΤ Gala;
Όπως πάντα, η εκδήλωση θα γίνει και φέτος στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης. Ένας «στρατός» περίπου 200 φωτογράφων θα είναι διάσπαρτος σε όλο το μήκος του κόκκινου χαλιού και θα περιμένει τους συμμετέχοντες να φτάσουν.
Τι ακριβώς είναι το θέμα αυτού του έτους;
Με τίτλο «Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία» η Vogue USΑ λέει ότι το θέμα του 2018 «σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει έναν διάλογο μεταξύ της μόδας και των έργων της θρησκευτικής τέχνης». Το εκθετήριο του μουσείου θα περιλαμβάνει 50 κομμάτια δανεισμένα από το Βατικανό, ορισμένα από τα οποία δεν έχουν βγεί ποτέ από τα τείχη του. Επιπλέον θα εκτίθενται στο ΜΕΤ 150 ρούχα, εμπνευσμένα από τον καθολικισμό, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων της Coco Chanel, του John Galliano και του Christian Dior.
Πότε πραγματοποιείται το φετινό MΕΤ Gala;
Γίνεται κάθε χρόνο, όπως και φέτος, μία προκαθορισμένη ημερομηνία, η οποία είναι η πρώτη Δευτέρα του Μαΐου κάθε έτους. Επομένως, η εκδήλωση του 2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου.
Ποιοι θα είναι οι οικοδεσπότες του ΜΕΤ Gala 2018;
Οι Amal Clooney, Rihanna και Donatella Versace.
Τι επιβάλει ο ενδυματολογικός κώδικας για φέτος;
Οι επισκέπτες που θα παρευρεθούν πρέπει να βάλουν κομμάτια εμπνευσμένα από εικόνες της καθολικής εκκλησίας.

H Rihanna το 2017
Ποιοι θα είναι καλεσμένοι στο MΕΤ Gala;
Η εκδήλωση είναι μια εκδήλωση με A-list συμμετέχοντες. Μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένοι καλεσμένοι είναι οι: Anna Wintour, Donatella Versace, Rihanna και Blake Lively. Φημολογείται ότι θα παρευρεθούν επίσης η κόρη της Wintour, Bee Shaffer και o Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, ο καρδινάλιος Timothy Dolan. Επίσης συχνά οι σχεδιαστές μόδας καταφτάνουν μαζί με τις μούσες τους, οπότε αναμένουμε να δούμε τον Marc Jacobs με την Kate Moss, τον Nicolas Ghesquière με τη Sophie Turner και τον Riccardo Tisci με τη Madonna.
Πόσο κοστίζει το να παρευρεθεί κάποιος στο MΕΤ Gala;
Αν βρίσκεσαι στη λίστα των καλεσμένων, ούτε δεκάρα. Αν όχι, οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 30.000 δολάρια η κάθε μία και μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 275.000!
Πόσοι άνθρωποι παρακολουθούν κάθε χρόνο το MΕΤ Gala;
Η εκδήλωση φιλοξενεί περίπου 600 άτομα.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 12 παπούτσια με διαφάνεια για sexy looks