MEUF: Ένα νέο ελληνικό brand ρούχων μας διδάσκει πώς η γεωμετρία «περνάει» στη μόδα

Διονυσία Καλαποθαράκου
MEUF: Ένα νέο ελληνικό brand ρούχων μας διδάσκει πώς η γεωμετρία «περνάει» στη μόδα

Μία σοφιστικέ συλλογή ρούχων που δεν μπορείς παρά να ξεχωρίσεις.

IKUOI
BNGHT
KUKY

Η σχεδιάστρια Θεοδώρα Χριστοπούλου, μετά από μια δεκαετή θητεία στο Atelier Loukia, συστήνεται στο κοινό παντρεύοντας τη φινέτσα με την αναρχία και δημιουργεί το brand MEUF. Τι σημαίνει όμως MEUF; Σημαίνει γυναίκα και πιο συγκεκριμένα: *meuf (fr) : meuf < verlan** του femme γυναίκα / κορίτσι / γκόμενα (** verlan (fr) : αρσενικό / τρόπος επικοινωνίας της αργκό που συνίσταται στην αναστροφή των συλλαβών ορισμένων λέξεων.

Oι δημιουργίες του brand απευθύνονται σε σκεπτόμενες, δραστήριες και δυναμικές γυναίκες που αγαπάνε τις αυστηρές γραμμές, τα ρούχα που παίζουν με τις αρχές της γεωμετρίας ενώ ταυτόχρονα είναι άνετα και κομψά. Τα MEUF προσεγγίζουν τη μόδα ως εικαστική τέχνη και μετά από μια δεκαετία παρουσίας στο χώρο της μόδας, η εμπνευστής και δημιουργός τους, Θεοδώρα Χριστοπούλου, ξέρει πως σχεδιάζει ρούχα με ανατρεπτική διάθεση, αποδομώντας κλισέ όπως η femme fatale, το girly look, και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ενιαίο και γοητευτικό όραμα για τη σύγχρονη γυναίκα.

Η πρώτη της συλλογή τον περασμένο χειμώνα εξωτερίκευσε την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία της, της γυναίκας που τολμάει τις συγκρούσεις με στόχο την ισορροπία με αναφορές στην ιαπωνική κουλτούρα. Φέτος το καλοκαίρι έρχεται με τη νέα της collection να μας συστήσει ένα σύμπαν φωτεινό, αλλά αφαιρετικό ταυτόχρονα. Να «πλέξει» το λευκό με τις παστέλ αποχρώσεις, να βάλει πινελιές μαύρων στοιχείων και να δώσει στα πλισέ κομμάτια μία σοφιστικέ απλότητα. Τα MEUF είναι τα ρούχα που κάθε *γυναίκα / κορίτσι / γκόμενα πρέπει να γνωρίσει καθώς αποτελούν την επιτομή της ανεπιτήδευτης γοητείας και κομψότητας στην πιο στυλάτης εκδοχή της.
Δες επίσης: Rose Leslie: 10 φορές που η «κυρία Jon Snow» μας απέδειξε πως έχει στυλ