Μέγας Αλεξάνδρου

Μέγας Αλεξάνδρου

Ο ωραίος 'Έλληνας Δημήτρης Αλεξάνδρου γνωστός από πολλές φωτογραφίσεις και συμμετοχή του σε πασαρέλες, ξεκινάει μία νέα καριέρα παρουσιαστή, πρώτα στην ιταλική τηλεόραση και σύντομα στην ελληνική.

Οι Έλληνες έχω πει επανειλημμένα ότι σε εξωτερική εμφάνιση μπορούν να συγκριθούν μόνο με τους αδιαφιλονίκητους «πρίγκιπες» του διεθνούς modeling , τους Βραζιλιάνους. Το μεσογειακό ταμπεραμέντο και η όλο και αυξανόμενη προσοχή τους σε σώμα και πνεύμα, έχουν αναγάγει τους Έλληνες-μοντέλα σε πρώτης διαλογής επαγγελματίες. Κάτι που πιστοποιείται όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και από τους ξένους φωτογράφους που κάνουν διεθνείς καμπάνιες επιλέγοντας Έλληνες μοντέλα. Αντίστοιχα όταν οι Έλληνες είναι στο εξωτερικό -οι ελάχιστοι από τους πολλούς- κερδίζουν και πάλι τις εντυπώσεις αλλά και δουλειές από πολύ καταξιωμένους και νεότερους international συναδέλφους τους.

Το μόνο πρόβλημα για διεθνή επιτυχημένη καριέρα στα αγόρια όπως και στα κορίτσια μας, είναι ότι διακατέχονται από ένα φόβο απόρριψης από τις ξένες αγορές που τους «φρενάρει» από το να κατακτήσουν εύκολα σχετικά, την κορυφή. Η κούραση της διαδικασίας για τις πολύ καλές δουλειές, αλλά πάνω απ΄ όλα το «ξεβόλεμα» από τον στενό οικογενειακό και φιλικό τους κύκλο τους προτρέπει να αναζητήσουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας στην εγχώρια αγορά χωρίς να «τρέξει» ρουθούνι προσωπικής θυσίας και απομάκρυνσης από την καθημερινότητα τους για μία λαμπρή καριέρα με μοναδικές συνεργασίες και τρομερά πιο συμφέρουσες οικονομικές απολαβές.

Οι λίγοι που προσπέρασαν αυτά τα εμπόδια κατάφεραν να γράψουν ιστορία, όπως αρχικά ο Αντώνης Φραγκάκης -πολύ πριν γίνει ηθοποιός-, ο Μάνος Πανταζής -ο Valentino ακόμη να συνέλθει από τις εκπληκτικές φωτογραφίες του στην καμπάνια εσωρούχων Valentino- και πιο πρόσφατα ο Παρασκευάς Μπουμπούρακας- έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με οίκους όπως Maison Martin Margiela, Jean Paul Gaultier και Dolce & Gabbana-και ο αδιαφιλονίκητος αστέρας, που μέχρι και το πιο επιτυχημένο φωτογραφικό δίδυμο της δεκαετίας οι Mert & Marcus τον αποθανάτισαν πολλάκις για πάμπολλες φωτογραφίσεις και έντυπες διαφημιστικές καμπάνιες αναγάγοντάς τον μέχρι και πριν λίγα χρόνια στο top 10 των πιο επιτυχημένων μοντέλων διεθνώς.

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου πρώην πρωταθλητής bodybuilding αλλά με χαρακτηριστικά πρωταγωνιστή από την ταινία «300» κατάφερε να διακριθεί νωρίς στην ελληνική μόδα γιατί έχει κάτι ακόμη: επικοινωνιακό χάρισμα που του «βγαίνει» αβίαστα, αλλά και φωτογένεια που τηλεοπτικά «γράφει» μοναδικά. Τρανή απόδειξη η περσινή του εμφάνιση στο Νext Top Model -ήξερα τι κάλεσα- που αποσυντόνισε τις διαγωνιζόμενες, οδήγησε μία εξ αυτών σε εθελούσια αποχώρηση από την αμηχανία, δημιούργησε εκφράσεις και επιφωνήματα θαυμασμού όχι μόνο στους τηλεθεατές αλλά και σε ένα ολόκληρο συνεργείο που στη θέα ενός Έλληνα Άδωνη με τόσο σεξαπίλ παρεΐστικο πνεύμα συνεργασίας και καθόλου τουπέ, σάστισε.

Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο videο από το επεισόδιο έχει ξεπεράσει τα 45.000 views και τον έχει κατατάξει στις καλοκαιρινές ονειρώξεις πολλών γυναικών κάθε ηλικίας.
Στο πνεύμα των καιρών, ίσως αν στέλναμε τον Αλεξάνδρου μαζί στην διπλωματική αποστολή για την εκταμίευση του δανείου οι δυναμικές «κακίστρες» να έδειχναν μεγαλύτερη επιείκεια μπροστά στη θέα ενός ομολογουμένως κλασικού Έλληνα θεού.

Σε μία τρίμηνη παραμονή του στο Μιλάνο πέρυσι για χάρη της μέχρι πρότινος καριέρας του στο modeling, μία έξυπνη Ιταλίδα παραγωγός κατάλαβε το παράλληλο ταλέντο του και του έκανε τηλεοπτικό δοκιμαστικό. Σε λιγότερο από δύο ημέρες ο Δημήτρης βρέθηκε να συμπαρουσιάζει στα Ιταλικά -γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες στο scroll- στο κανάλι Rai 3 την εκπομπή Kilimanjaro.

Έχει ήδη συνεργαστεί με πολλά ελληνικά περιοδικά -Vogue,Nitro,Life & Style, Vmen- αλλά πρόσφατα τον κάλεσαν για δοκιμαστικό παρουσίασης και σε γνωστή εταιρεία παραγωγής μεγάλου καναλιού. Ένα νέο λαμπερό τηλεοπτικό πρόσωπο γεννιέται καθώς θα μας απασχολήσει θετικά στο άμεσο μέλλον. Εκτός από φυσική ομορφιά έχει και κοφτερό μυαλό και ευγενικούς τρόπους, που στην τηλεόραση μεταφράζεται σε πιστούς τηλεθεατές και διαχρονικές συνεργασίες, εποικοδομητικής διάρκειας.

Ελπίζω μόνο να μην σταματήσει το modeling, γιατί σύντομα θα τον χρειαστώ για να πρωταγωνιστήσει σε μία διαφημιστική καμπάνια.