A Jewel Made In Greece: Η πιο λαμπερή έκθεση ελληνικού κοσμήματος μόλις ολοκληρώθηκε

A Jewel Made In Greece: Η πιο λαμπερή έκθεση ελληνικού κοσμήματος μόλις ολοκληρώθηκε

H μεγάλη συνάντηση δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος πραγματοποιήθηκε, με τεράστια επιτυχία, για 6η χρονιά στο Ζάππειο Μέγαρο.

PAN 045 copy
PAN 401

Το Zάππειο Μέγαρο «φόρεσε τα καλά του» και υποδέχθηκε για 4 ημέρες την πιο σημαντική έκθεση ελληνικού κοσμήματος που στεγάζεται εκεί τα τελευταία έξι χρόνια. Το «A Jewel Made In Greece» είναι η μεγαλύτερη, πρωτοβουλία προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος σε όλο τον κόσμο και έγινε και αυτήν την χρονιά με τη συμμετοχή 75 πολύ ταλαντούχων καλλιτεχνών και την αιγίδα και πολύτιμη υποστήριξη του ENTERPRISE GREECE. Αυτό που εισπράξαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στο Ζάππειο μία από τις προηγούμενες ημέρες ήταν μία ατμόσφαιρα λάμψης, χαράς και δημιουργικότητας. Μία μεγάλη γιορτή έμπνευσης και υψηλής αισθητικής που ταυτόχρονα μας έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσουμε, να φορέσουμε και ίσως να αποκτήσουμε κοσμήματα με διαφορετικές υφές, χαρακτήρες και συμβολισμούς.

Η φετινή διοργάνωση που είχε τίτλο «Μεταμορφώσεις» δίνοντας έμφαση στον πολύπλευρο ρόλο του κοσμήματος, επεφύλαξε στη δεξίωση των εγκαινίων σε εκθέτες και επισκέπτες μία ιδιαίτερη έκπληξη, με τρεις εντυπωσιακές Lady Gaga οι οποίες παρουσίασαν ένα μουσικοχορευτικό θέαμα με έμφαση στο κόσμημα. Το μουσικοχορευτικό event διοργανώθηκε από την χορογράφο Άννα Αθανασιάδη και το Dance on Stage.

Η Kατερίνα Γκαγκάκη, η Μιμή Ντενίση και η Μαίρη Σαμόλη

Η εμπνεύστρια, δημιουργός και διοργανώτρια του «Α Jewel Made In Greece», εικαστικός Μαίρη Σαμόλη τόνισε σε σύντομη ομιλία της το όραμά της που έγινε πραγματικότητα για αναγνώριση του ελληνικού αποτυπώματος σε επίπεδο αισθητικής και επιχειρηματικότητας στον κλάδο του κοσμήματος σε όλο κόσμο. Παράλληλα η Σύμβουλος της Έκθεσης, κριτικός τέχνης ‘Ιρις Κρητικού υπογράμμισε την πολυδιάσταση δημιουργικότητα του κλάδου και το ζωντανό του διάλογο με την μακραίωνη ελληνική ιστορία και πολιτισμό. Η Πρέσβειρα του AJMIG, η πανέμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός,Τόνια Σωτηροπούλου, έδωσε την δική της οπτική και μετέφερε στους καλεσμένους τη χαρά της να μεταδίδει τις αρχές, τα μηνύματα και την
Μία ζωντανή συνάντηση, μία σύμπραξη δημιουργικής έκφρασης, παραγωγικού διαλόγου, υψηλής αισθητικής και συνεργατικής επιχειρηματικότητας, έδωσε για μία ακόμη χρονιά ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και ελληνικής εξωστρέφειας τονίζοντας ότι το “Made in Greece” είναι τίτλος τιμής για κάθε δημιουργό σύγχρονου κοσμήματος. Ανυπομονούμε για την επόμενη έκθεση σε έναν χρόνο από τώρα… #staytuned

Ιnfo: Αρωγός και συμπαραστάτης του AJMIG στάθηκε το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη, μέσα από τη δραστηριότητά του Lovegreece.com, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος που έχει ως στόχο την προβολή επιτυχημένων Ελλήνων δημιουργών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντάς τους το βήμα να παρουσιάσουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία τους.