Versace χωρίς Donatella;

Versace χωρίς Donatella;

Σε μία σπάνια συνέντευξη η Allegra Versace, κόρη της Donatella και πολυαγαπημένη ανιψιά -της ανήκει το 50% του οίκου- του ιδρυτή Gianni Versace, μιλάει για το πρόβλημα ανορεξίας που είχε, τα μελλοντικά της σχέδια και πόσο μισεί το celebrity lifestyle.

Εδώ και πολλά χρόνια δεν ήταν μυστικό ότι από την ηλικία των δεκατεσσάρων η μονάκριβη κόρη και ανιψιά της οικογένειας-οίκου Versace έδινε τη δική της μάχη με την ανορεξία, περνώντας πολύ επικίνδυνα και ιδιαίτερα τρομακτικά στάδια κατά τη διάρκεια της αρρώστιας της.

Πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να φύγει από το Μιλάνο και να εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη προσπαθώντας να αποφύγει τις ορδές των παπαράτσι που καραδοκούσαν για ένα της φωτογραφικό καρέ μόνο και μόνο για να την εκθέσουν αλλά και να ασκήσουν πίεση στην Donatella που επίσης προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα σε καριέρα, προσωπική ζωή, οικογένεια και χρόνιο πρόβλημα εθισμού στα ναρκωτικά με έφεση στην κοκαΐνη.

Η αλήθεια είναι ότι η σοκαριστική δολοφονία του αδελφού της Gianni στη βίλλα του στο Miami το 1997 σε ηλικία μόλις πενήντα ετών, στο απόγειο της επιτυχίας του, πρέπει να την άφησε συντετριμμένη και απροετοίμαστη να αναλάβει τα ηνία ενός οίκου μόδας που μέχρι τότε έκανε τζίρο 1.000.000.000 δολάρια το χρόνο!

Ήταν σοκαριστικό, όμως, και για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τις δημιουργίες Versace και τις εκπληκτικές του διαφημιστικές καμπάνιες φωτογραφημένες μόνο από τον Bruce Weber και τον Herb Ritts με μερικά από τα ωραιότερα αγόρια και κορίτσια της εποχής συνήθως ολόγυμνα να πρωταγωνιστούν, αλλά με ρούχα και αντικείμενα στρατηγικά τοποθετημένα στα επίμαχα σημεία, χωρίς πάντα να κρύβουν τα ποθητά απόκρυφα.

Άλλωστε ο Gianni Versace ουσιαστικά εφεύρε τον όρο top model, καθώς ήταν ο πρώτος που «έκλεινε» για τις επιδείξεις του τα μεγαλύτερα μοντέλα της εποχής σε show που κυριολεκτικά έκαναν πάταγο και χάρισαν στον ίδιο και την αδελφή του δόξα και χρήμα που ελάχιστοι κατάφερναν τότε.

Προφανώς και η Allegra είχε να παλέψει με τους δικούς της δαίμονες. Η πιο πρόσφατη δουλειά που έκανε μετά τις σπουδές της στην υποκριτική, ήταν δίπλα σε έναν Αμερικανό σχεδιαστή σαν βοηθός του. Δεν την πείραξε που τα χρήματα αμοιβής της ήταν λίγα –άλλωστε το χρήμα για εκείνη μέχρι στιγμής είχε το τίμημα του- αλλά χάρηκε που της φέρονταν σαν μία οποιαδήποτε κοπέλα που ξεκινάει τώρα την καριέρα της.

Χαρακτηριστικά τόνισε «όπου και να πήγαινα μέχρι τότε ήμουν μία Versace. Είχε καταντήσει πολύ βαρύ για μένα και επιζητούσα την ανωνυμία όσο τίποτα στον κόσμο. Στην Νέα Υόρκη τη βρήκα. Με την μητέρα μου μοιάζουμε σε πολλά αλλά σίγουρα διαφέρουμε στα βασικά. Για εκείνη το «celebrity» είναι μέρος της δουλειάς της για εμένα... Εγώ μισώ να είμαι celebrity ή να ζω το celebrity life style».

Mε τις πωλήσεις του οίκου να σημειώνουν πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια και την ελπίδα ανάκαμψης των παλιών ένδοξων εποχών ίσως με το τεράστιο άνοιγμα που κάνει ο οίκος στην Κίνα να αχνοφαίνεται, πολλοί ειδήμονες της μόδας πιστεύουν ότι ίσως ήρθε η ώρα η οικογένεια Versace να αποχωρήσει από το τιμόνι του οίκου και άμεσα να βρεθεί ο αντικαταστάτης που θα ξεσκονίσει το ταλαίπωρο παρελθόν και θα δώσει στον κόσμο αυτό που τώρα διψάει περισσότερο από ποτέ:
αληθινό rock 'n' roll glamour Versace style αφήνοντας πίσω τους επίδοξους μιμητές και wannabe designer stars.