Ο Πρίγκιπας Κάρολος συνεργάστηκε με ένα βρετανικό fashion label για την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Ο Πρίγκιπας Κάρολος συνεργάστηκε με ένα βρετανικό fashion label για την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Τι σχέση έχει με τη νέα collection του brand «Vin & Omi» ο 71χρονος Πρίγκιπας της Ουαλίας;

AP 19154590306897
AP 19157315912870

Mε μία συνεργασία που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, ο Πρίγκιπας Κάρολος έκανε το ντεμπούτο του στον χώρο της μόδας και ένωσε τις δυνάμεις του με το σχεδιαστικό δίδυμο, «Vin & Omi», στη συλλογή που θα παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.
Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας συναντήθηκε για πρώτη φορά με τους σχεδιαστές τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της διοργάνωσης Positive Fashion, η οποία είχε ως να υιοθετήσει η βιομηχανία της μόδας βιώσιμες μεθόδους παραγωγής και να κάνει πράξη τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στην κατασκευή των ρούχων και των αξεσουάρ. Στην ομιλία που έδωσε τότε ο Πρίγκιπας Κάρολος έφερε σαν παράδειγμα τη χρήση των τσουκνίδων για τη δημιουργία eco friendly υφασμάτων αποκαλύπτοντας ότι «έχει πολλά τέτοια φυτά στον κήπο του στο Highgrove House».

Ο Donald Trump με τον Πρίγκιπα Κάρολο (photo credit: AP Images)
Λίγο μετά από αυτή του τη δήλωση, οι «Vin & Omi» εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για να δουν από κοντά αυτές τις τσουκνίδες και έτσι προσκλήθηκαν στο βασιλικό κτήμα για να πάρουν μερικές. Αυτές χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν 10 κομμάτια στην τελευταία συλλογή τους, η οποία θα παρουσιαστεί στην LFW αυτόν τον μήνα.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος (photo credit: ΑP Images)
«Ήταν αρκετά σουρεαλιστικό», δήλωσε ο Omi στην εφημερίδα «The Guardian». «Δεν είμαστε καθόλου γνωστοί, η εμφάνισή μας παραπέμπει στο Camden punk της δεκαετίας του 1980, δεν είμαστε κάποιος μεγάλος Οίκος όπως ο Gucci και όμως τα καταφέραμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας.» Όσο κράτησε η κατασκευή των ρούχων ο Κάρολος έστελνε επιστολές για να ενθαρρύνει τους σχεδιαστές, ενώ από τον κήπο του συνέλεξαν πάνω από 3000 τσουκνίδες. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα κάτσει front row στην επίδειξη για να καμαρώσει το κοινό –κατά κάποιο τρόπο- έργο τους!
Δες επίσης: Πέντε styling tips που αφορούν τα αθλητικά σου παπούτσια και θα σου αλλάξουν τη ζωή (video)