Μίλα μου «δερμάτινα»

Μίλα μου «δερμάτινα»

Καλοκαιράκι έφτασε εμπρός βήμα ταχύ, δερμάτινα να βάλετε αντί για «κλασικό» βρακί.

Λίγο το «Born this way» album της Lady Gaga, λίγο η κούραση των ημερών είπα να σας δώσω ιδέες που και στυλιστικά θα σας απογειώσουν, αλλά και θα εξάψουν την φαντασία σας σε εμφανισιακό, αλλά και σεξουαλικό επίπεδο μέρες που 'ρχονται.

Φυσικά μην περιμένετε να σας πω πως θα βάλετε τα κλασικά μαύρα δερμάτινα γυναικεία εσώρουχα και μόνο. Η μόδα προχωρεί με ταχείς ρυθμούς και δίπλα της «τρέχουν» για την νίκη οι ταμπά, μπεζ και καμηλό αποχρώσεις του φυσικού δέρματος με μερικές εξάρσεις από χρώματα όπως σκοτωμένο ροζ, baby blue και λευκό.

Επίσης μην περιμένετε να σας πως τι θα φορέσετε από πάνω για να καλύψετε το σώμα σας και να μην βγείτε γυμνές. Αντιθέτως, η μόδα θέλει τα δερμάτινα εσώρουχα πάνω από τα ρούχα που συνήθως φοράτε, κανονικά εκτεθειμένα σε κοινή θέα και συνδυασμένα έτσι ώστε να γίνονται απαραίτητο αξεσουάρ καθημερινής εξόδου.

Δεν είναι καινούργια ιδέα. H Prada το είχε παρουσιάσει περίπου τέσσερα χρόνια πριν, αλλά τώρα είναι η ώρα που οι γυναίκες τα σουτιέν τα φοράνε περισσότερο από ποτέ, καθώς ο φεμινισμός τελικά δεν απέδωσε τα δέοντα και η ανάγκη συντροφικότητας και έρωτα παραμέρισε τα ίσα δικαιώματα που τώρα πια καταπατούνται και στα δύο φύλα.

Σουτιέν με περίτεχνες δερμάτινες απλικέ λεπτομέρειες ή ραφές; Λευκό «μαλακό» βαμβακερό κοντομάνικο ή μακρυμάνικο t-shirt από μέσα και στενό ψαράδικο jeans με μυτερές στιλέτο γόβες ιδίου χρώματος με το σουτιέν (π.χ. μαύρο δερμάτινο σουτιέν; Μαύρες και οι γόβες, κατά προτίμηση λουστρίνι για να γίνει ο σχετικός χαμός. Αν κρατάτε και ένα Chanel mini clutch θα σας φιλήσω).

Μπεζ δερμάτινο σουτιέν και βρακάκι; Ανδρικό oversized ριγέ μπλε-λευκό πουκάμισο από μέσα με άτσαλα σηκωμένα μανίκια, κατά προτίμηση με μάο γιακά στη λαιμόκοψη. Αντίστοιχα το παντελόνι σε τόνους του καφέ επίσης oversized σε γραμμή chino -κοστίζει ελάχιστα- και τα πλαϊνά δερμάτινα λουράκια να φαίνονται πάνω από το παντελόνι.

Τέτοια, δε, είναι η τάση που ακόμη και η Gagaloo, που γνωρίζετε τι αγάπη της έχω, κάνει τρομερά ντεμοντέ που φοράει ακόμη δερμάτινα εσώρουχα πάνω στο δέρμα της. Αίσχος που λέει και ο coordinator.

Μιλάμε για εσώρουχα που έχουν προσοχή στη λεπτομέρεια, μικρές ντελικάτες μεταλλικές λεπτομέρειες, φτιαγμένα περίτεχνα χωρίς χοντροκοπιές και καρναβαλίστικες αναφορές Επιδαύριας παράστασης που τελικά δεν έγινε ποτέ γιατί το budget πήγε όλο μόνο στο καταραμένο σουτιέν που θύμιζε μαούνα.

Και μην ακούσω ότι αυτό που προτείνω είναι extreme και υπερβολικό. Γιατί αυτό που ζούμε στην Ελλάδα είναι σαφώς πιο σουρεαλιστικό και γελοίο οπότε και λίγη τρέλα για να βγάλουμε χαρούμενοι το καλοκαίρι δεν πειράζει. Η αναγνώστρια που θα το κάνει καλύτερα και με στυλ να μου στείλει φωτογραφία θα την βραβεύσω. Ιt's official.

Άλλωστε πάντα ο τολμών νικά , ο «χέστης»... βρωμάει.