Sustainable Fashion: Θα λατρέψεις και εσύ αυτές τις τσάντες από ανακυκλωμένο δέρμα και denim

Διονυσία Καλαποθαράκου
Sustainable Fashion: Θα λατρέψεις και εσύ αυτές τις τσάντες από ανακυκλωμένο δέρμα και denim

Μία limited συλλογή, προϊόν της συνεργασίας των αγαπημένων μας brands Elena Athanasiou X Salt & Pepper Jeans, που μας αποδεικνύει πως μπορούμε να συνδυάσουμε οικολογική συνείδηση και high-end αισθητική.

CT 00894 copy
CT 00897 copy
IMG 0406

Η συλλογή Cruise 2020 του Οίκου Chanel, έκρυβε μία έκπληξη για όλες εμάς που οι τσάντες είναι το αξεσουάρ-φετίχ για την γκαρνταρόμπα μας: It-bags με κύριο υλικό κατασκευής τo denim. Και όσο παρακολουθούσαμε τις φωτογραφίες από το catwalk και σκεφτόμασταν πόσο αρμονικά δένει το jean με το design μίας τέτοιου είδους τσάντας, τόσο απογοητευόμασταν που δεν μπορούμε να βρούμε κάτι αντίστοιχο στην ελληνική αγορά. Μέχρι που είδαμε το αποτέλεσμα της συνεργασίας του αγαπημένου μας denim label, Salt & Pepper, με την fashion designer Elena Athanasiou. H ειδίκευση στα jeans με την εμπειρία πίσω από τον σχεδιασμό τσαντών, αποτυπώθηκε στην capsule collection «Elena Athanasiou X Salt & Pepper Jeans», το αποτέλεσμα της οποία το βλέπεις στην tote bag παρακάτω.

Το trend της σεζόν, που είναι οι τσάντες από denim, ενώθηκε με τον οικολογικό χαρακτήρα που έχουν και τα δύο ελληνικά fashion brands και έδωσε αυτό το αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα. H εταιρία Salt&Pepper τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει έναν οικολογικό τρόπο παραγωγής denim κομματιών, φιλικό προς το περιβάλλον. Χρησιμοποιούν πανιά από ανακυκλωμένα νήματα και ξαναχρησιμοποιούν τις φύρες των υφασμάτων τους. Όλες οι επεξεργασίες των jeans τους αφήνουν έως και 40% λιγότερους ρύπους στο περιβάλλον και χρησιμοποιούν ελάχιστο νερό για τη «δημιουργία τους». Το brand Elena Athanasiou str.52, από την άλλη, στηρίζει τις τσάντες του σε ανακυκλωμένο δέρμα το οποίο είναι ένα υλικό που κατασκευάζεται από τις φύρες του δέρματος, προστατεύοντας το οικοσύστημα από τις επιπτώσεις της υπερ-κτηνοτροφίας.

Η eco-friendly tote bag, εκτός από uber stylish και πρακτική βγαίνει και σε δύο αποχρώσεις (μαύρο δέρμα και μαύρο denim και ταμπά δέρμα με μπλε denim) και μέσα της βρίσκεται «κρυμμένο» το μήνυμα που εκφράζει την οικολογική οπτική και των δύο fashion brands. Γιατί όταν διαβάζουμε περί ethical fashion και ονειρευόμαστε πως κρατάμε στα χέρια μας τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν, δεν είναι αναγκαστικό να «απομακρυνόμαστε» από την εγχώρια fashion σκηνή. Και αυτή η limited collection μας το αποδεικνύει.

Δες επίσης: Η Κatie Holmes έκανε το πιο έξυπνο styling trick για να αναδείξει το μαύρο φόρεμά της