Άλλος ένας από τους μεγαλύτερους Οίκους Μόδας του πλανήτη που αλλάζει για να βοηθήσει το περιβάλλον

16 SHARES

Η αλλαγή στην πολιτική του Οίκου Gucci και το μεγάλο βήμα της εταιρίας προς τη βιωσιμότητα.

Σε μια περίοδο που οι αντιδράσεις για την κλιματική αλλαγή αυξάνονται , οι επιστήμονες παίρνουν  ξεκάθαρη θέση ως προς το ότι η αλλαγή είναι πλέον μονόδρομος και όχι επιλογή και ενώ οι πολίτες ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο ο μεγαλύτερος Οίκος Μόδας της Ιταλίας, ο Οίκος Gucci, προχωρά σε ριζική αναδιαμόρφωση της πολιτικής του με στόχο να την κάνει πιο φιλική στο περιβάλλον.
Gucci F19 012

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη ανακοίνωσε το νέο του όραμα το οποίο περιλαμβάνει μείωση των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου όπου αυτό είναι δυνατόν καθώς και αντιστάθμιση όσων λόγω κόστους και έλλειψης τεχνογνωσίας δεν μπορούν ακόμα να αποφευχθούν. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Marco Bizzarri, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian: «Πρέπει απλώς να δράσουμε. Δεν είμαστε τέλειοι και δεν είναι το θέμα να πούμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, το θέμα είναι να δείξουμε ότι μπορεί κάτι να γίνει για το περιβάλλον και ελπίζουμε ότι κι άλλοι θα ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι».

Gucci F19 069

Με την καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, ο Ιταλικός Οίκος έχει πλέον στην κατοχή του το σύνολο της παραγωγής συμπεριλαμβανομένων και των βυρσοδεψείων τα οποία ευθύνονται για το 90% των ρύπων που παράγονται.

Gucci bag F19 005

Οι κύριοι πυλώνες για την χάραξη της νέας της πολιτικής θα είναι οι περιβαλλοντολογικές εκθέσεις οι οποίες θα υποδεικνύουν που είναι ζημιογόνες και σε ποιους τομείς μπορεί αυτό να αντισταθμιστεί ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει τη συνεργασία του με το Redd + ένα έργο των Ηνωμένων Εθνών για τη μείωση των εκπομπών που προκαλεί η αποψίλωση των δασών. Τέλος, στο επερχόμενο show της (SS19/20) που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο , η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να επαναχρησιμοποιήσει το set της επίδειξηςκαι στα καταστήματα της και να αντισταθμίσει το αποτύπωμα άνθρακα όσων υλικών θα χρησιμοποιηθούν στο show. Ο Οίκος Gucci κάνει ένα επαναστατικό βήμα και αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν θα έχει αποτέλεσμα καθώς και αν θα υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες κινήσεις άλλων μεγάλων labels. Eλπίζουμε η απάντηση σε αυτό το ρητορικό ερώτημα να είναι θετική.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ