Elle Fanning: star από κούνια

Elle Fanning: star από κούνια

Η Elle Fanning αν και μόλις 13 ετών είναι το νέο fashion icon του Hollywood χωρίς να χρειάζεται καν βοήθεια στυλίστα.

Με τα παιδιά που ξεκινάνε νωρίς την καριέρα τους είτε στο τραγούδι, είτε στο modeling ή στην υποκριτική έχω ένα θεματάκι. Δεν πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις τα βοηθά να αναπτυχθούν στο χρόνο τους σαν αυτόνομες προσωπικότητες. Μάλλον πιέζονται να «μικρομεγαλώσουν» και να μιλάνε σαν κακομαθημένα άγουρα κουνουπάκια, με τουπέ και υφάκι που οι κλωτσιές μπορεί και είναι το ελάχιστο που μπορεί να τα συνεφέρει.

Αλλά ως γνωστόν τα παιδιά έχουν γονείς, οπότε είναι στο χέρι τους να τα «κρατάνε» σε μία απόσταση όσον αφορά στο κανονικό και το φανταστικό. H εικόνα του Justin Bieber με μαγιό, δηλαδή η εικόνα ενός καχεκτικού χτικιάρικου σώματος που κρατάει ρομαντικά το χεράκι της επίσης ανήλικης Selena Gomez με όλο το τσίρκο από προσωπική ασφάλεια , φωτογράφους, παρατρεχάμενους γραμματείς και φαρισαίους γύρω τους, με κάνει πραγματικά να απορώ για τα όρια δημοκρατίας και πολιτισμού στην ανταγωνιστική, καταναλωτική κοινωνία που κατασκευάσαμε.

Παρόλα αυτά σαφώς και μερικά παιδιά είναι οι εξαιρέσεις που ξεφεύγουν από την τσιχλόφουσκα και τα φωσφοριζέ στυλό με τα πούπουλα και δείχνουν ένα τρομερά σοφιστικέ στυλ τρομερά ανεπιτήδευτα, κρατώντας μία ενήλικη παιδικότητα που απέχει καθολικά από το μικρομεγαλισμό.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η δεκατριάχρονη Elle Fanning αδελφή της καταπληκτικής υποκριτικά και εμφανισιακά δεκαεπτάχρονης, επίσης ηθοποιού, Dakota Fanning –η Dakota είναι το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας για το άρωμα Lola by Marc Jacobs φωτογραφημένη από τον «ιερό» Juergen Teller. Δύο κορίτσια που σύντομα θα αποτελούν το απόλυτο Hollywood royalty καθώς οι ταινίες που συμμετέχουν και οι ερμηνείες τους είναι προπομπός μεγάλης κινηματογραφικής καριέρας στο άμεσο μέλλον.

Η Elle λατρεύει το στυλ της μεγάλης μούσας των 60΄s, μοντέλου και icon , Twiggy και δεν χάνει την ευκαιρία να ντύνεται σε κόκκινο χαλί και φωτογραφίσεις περιοδικών με ανάλογο στυλ. Το πρόσωπο της είναι πραγματικά πίνακας και το βλέμμα της ρομαντικό και ταυτόχρονα σύγχρονο.

Κλασική περίπτωση ηθοποιού αλά Natalie Portman, που ξεκινάει ως παιδί θαύμα για να γίνει μια λαμπρή ηθοποιός και με οίκους όπως Chanel, Miu Miu, Marc Jacobs, Dolce & Gabbana, Valentino, Marni σύντομα να της κλείνουν συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας στις διαφημιστικές τους καμπάνιες στα πιο υπέροχα περιοδικά μόδας ανά τον κόσμο.

Μία νέα τρομερή αποκάλυψη και ένα πρόσωπο που –εύχομαι- να μας απασχολήσει μόνο θετικά στο μέλλον. Καλή αρχή!