Karl Lagerfeld: Ο 30χρονος συνεργάτης του είναι ο πρώτος κληρονόμος της περιουσίας του

Μαρία Ροδίτη
Karl Lagerfeld: Ο 30χρονος συνεργάτης του είναι ο πρώτος κληρονόμος της περιουσίας του

Ο Baptiste Giabiconi συνεργαζόταν στενά με τον διάσημο fashion designer τα τελευταία 12 χρόνια.

Πριν από περίπου έναν χρόνο έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Karl Lagerfeld, και από τότε είχε αρχίσει να γίνεται συζήτηση για το τι ακριβώς θα συμβεί με τη μεγάλη περιουσία του. Όπως έγινε γνωστό αρχικά, ένα μεγάλο μέρος της πλούσιας κληρονομιάς των 200 εκατομμυρίων δολαρίων θα μοιραζόταν στον 11χρονο βαφτιστήρα του σχεδιαστή και στη διάσημη γάτα του, τη Choupette.

Να σου υπενθυμίσουμε ότι η Choupette δεν είναι μια απλή γάτα, αλλά μια σταρ, που ενέπνευσε τον σχεδιαστή, έχει δικό της λογαριασμό στο Instagram και είχε ήδη τη δική της περιουσία, καθώς η εμπορική της δραστηριότητα της απέφερε πολλά κέρδη. Ο Lagerfeld την αγαπούσε και της τα παρείχε όλα, ενώ είχε και δύο βοηθούς που τη φρόντιζαν και δεν την άφηναν ποτέ μόνη.

Ωστόσο, το νομικό σύστημα στη Γαλλία απαγορεύει να ορίζεται ένα ζώο ως κληρονόμος σε διαθήκη, καθώς δεν είναι φυσικό και νομικό πρόσωπο και τώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμη πρόσωπο, το οποίο θα αποτελέσει τον πρώτο κληρονόμο του διάσημου fashion designer. Ο λόγος για τον… Baptiste Giabiconi.

https://www.instagram.com/p/BgDId9IgEsc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο κούκλος 30χρονος και ο Karl Lagerfeld γνωρίστηκαν το 2008, όταν ο δεύτερος ως Creative Director του Οίκου Chanel τότε αναζητούσε νέα πρόσωπα για τις καμπάνιες του, ξεφύλλιζε περιοδικά και βρήκε τον Baptiste, που του έμοιαζε τόσο στο παρουσιαστικό όσο και στην ιδιοσυγκρασία.

Ο Baptiste Giabiconi έγινε από τότε στενός συνεργάτης με τον Karl Lagerfeld και ο ένας για τον άλλον έτρεφαν μεγάλο θαυμασμό. «Ήταν ένας πατέρας για μένα. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να τον προστατεύσω, καθώς τον αγαπούσα βαθιά. Ο Karl Lagerfeld δεν είχε παιδιά. Δεν είχε στην πραγματικότητα οικογένεια δίπλα του και σίγουρα αυτό του άφηνε ένα κενό, μια κάποια μοναξιά. Ήθελε να είμαι ο γιος του με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», δήλωνε ο Baptiste πριν έξι μήνες στο περιοδικό Tetu.

baptiste

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγες μέρες, ο Giabiconi, με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Ο Καρλ και εγώ», αποκάλυψε ότι είναι ο πρώτος κληρονόμος της περιουσίας του Karl Lagerfeld. Μιλώντας στην εκπομπή «Sept a Huit» από τη γαλλική τηλεόραση TF1, το μοντέλο δήλωσε επίσης πως δεν είναι ο μοναδικός κληρονόμος. Ο Karl Lagerfeld στη διαθήκη του προβλέπει πως την περιουσία του αναμένεται να μοιραστούν συνολικά επτά κληρονόμοι. Χωρίς να αναφέρει τα ποσά που αναλογούν στον καθένα, ο Baptiste αποκάλυψε πως ο Karl του είχε υποσχεθεί ότι δεν θα τον αφήσει ποτέ απροστάτευτο.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι ο Baptiste ήταν αυτός που χάρισε πριν αρκετά χρόνια στον Karl Lagerfeld τη χαριτωμένη γάτα, Choupette, και ο ίδιος δε θέλησε ποτέ να την πάρει πίσω. «Ήταν επιθυμία του Karl να εμπιστευθεί τη Choupette στη Φρανσουάζ, μία από τις γκουβερνάντες του. Αυτή τη φρόντιζε καθημερινά, οπότε είναι καλύτερο για τη Choupette, παρότι ήταν δική μου γάτα αρχικά», λέει σήμερα το 30χρονο μοντέλο.

Διάβασε ακόμα: Βιετναμέζα κληρονόμος θετική στον Κορωναϊό παρακολούθησε fashion shows σε Παρίσι και Μιλάνο