Σου αρέσει η Frida Kahlo; Τώρα μπορείς να δεις online πάνω από 800 έργα της σε μία νέα έκθεση

54 SHARES

Η Google σου δίνει τη δυνατότητα να θαυμάσεις, αλλά και να έχεις διάδραση με το έργο της σπουδαίας, Μεξικανής ζωγράφου.

Η Frida Kahlo (1907 –1954) ήταν η πιο διάσημη Μεξικανή ζωγράφος, με ένα έργο με έντονο το τοπικιστικό στοιχείο και τα χρώματα της πατρίδας, αλλά βασισμένο και στην επίδραση Ευρωπαϊκών καλλιτεχνικών ρευμάτων, όπως ο Ρεαλισμός, ο Συμβολισμός και ο Υπερρεαλισμός.Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός, σωματικός της πόνος ύστερα από ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχε στα 18 της, αλλά και η ερωτική της σχέση με τον Μεξικάνο τοιχογράφο Diego Rivera, τον οποίο και παντρεύτηκε το 1929. Κατά τη διάρκεια της ζωής της η Frida ήταν κυρίως γνωστή ως σύζυγος του Rivera και όχι ως ξεχωριστή καλλιτέχνης, μεταγενέστερα όμως η πίστη της στην τάση «mexicanidad» (έργα επηρεασμένα από τη μεξικανική κουλτούρα που ανθούσε εκείνη την περίοδο) και το μοναδικό ταλέντο της, εκτιμήθηκε και αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
AP 266754202075
Η Kahlo και ο Rivera το 1939
Σήμερα, 66 χρόνια μετά τον θάνατό της, μία έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στο έργο της Frida Kahlo «ανοίγει τις πόρτες της» και είναι τώρα διαθέσιμη στην πλατφόρμα Google Arts & Culture. Εκεί μπορείς να θαυμάσεις πάνω από 800 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες και προσωπικά της αντικείμενα μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

AP 762453341390
Η Frida Kahlo στο Μεξικό το 1939 (Photo Credit: ΑP IMAGES)
Το 2018, το Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου απέδωσε φόρο τιμής στην αντισυμβατική, Μεξικανή καλλιτέχνη με μια μεγάλη έκθεση των φολκλόρ, στη πλειοψηφία τους, ρούχων της, αρχείων και πολύτιμων αντικειμένων από την προσωπική της συλλογή. Και για εκείνους όμως που δεν ήταν αρκετά τυχεροί να ανακαλύψουν εκείνη την έκθεση και να την απολαύσουν από κοντά, μπορούν τώρα να δουν όλο το έργο της Frida Kahlo μέσα από το iPhone τους. Πώς ακριβώς;
NEW
Συνδέοντάς το με την πλατφόρμα Google Arts & Culture, η οποία απαριθμεί πάνω από 800 ζωγραφιές, φωτογραφίες και αντικείμενα που ανήκουν στην Kahlo, τα οποία οι χρήστες μπορούν να εξετάσουν λεπτομερώς χάρη σε ένα εξαιρετικά ακριβές σύστημα μεγεθυντικού φακού. Η έκθεση έχει τίτλο «Τα Πρόσωπα της Frida», είναι διαδραστική και δημιουργήθηκε χάρις στην συνεργασία της Google με 33 διεθνή μουσεία. Μπορείς να την ανακαλύψεις εδώ και να περιηγηθείς και εσύ, διαδικτυακά, στον πολύχρωμο, υπερρεαλιστικό κόσμο της Frida.
 Δες επίσης: Αυτή η sporty εμφάνιση της Χριστίνας Μπόμπα μας άρεσε πολύ και βρήκαμε τι φορούσε

54 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ