Tα Zara σταματούν την παραγωγή τους: Διάβασε γιατί!

Tα Zara σταματούν την παραγωγή τους: Διάβασε γιατί!

Όχι δεν είναι fake news, αλλά είναι για καλό σκοπό.

Όχι δεν πρόκειται για κάποια αναληθή είδηση, όπως θα δεις και στο παρακάτω video, αλλά και μία κίνηση ανθρωπιάς που μόλις ανακοίνωσαν τα πιο αγαπημένα καταστήματα ρούχων παγκοσμίως και πιο συγκεκριμένα η «μαμά εταιρεία» τους. Ποια είναι αυτή;

Αναστέλλουν την παραγωγή ειδών ένδυσης και υπόδησης τα εργοστάσια της εταιρίας Inditex, μέλος της οποίας είναι τα Zara, Bershka, Massimo Dutti και Pull & Bear, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του Κορονοϊού, καθώς αντί για ρούχα και αξεσουάρ θα διοχετεύσουν την τεχνογνωσία και το προσωπικό τους στην ενίσχυση της αγοράς με το να παράγουν μάσκες, ιατρικές ποδιές και άλλον παρεμφερή ιατρικό εξοπλισμό. Η δραματική αύξηση του νούμερου των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ισπανία και το lockdown στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο και ασυγκίνητο έναν τέτοιο οικονομικό κολοσσό, όπως η Inditex.

Aυτό δεν σημαίνει πως κλείνουν τα καταστήματα στις χώρες που το λιανεμπόριο δεν έχει ακόμα σταματήσει ή πως σταματάει να λειτουργεί το e-shop του brand, αλλά πως απλώς δεν θα υπάρχει άμεσα νέα παραγωγή και ανανέωση του υπάρχοντος στοκ.

Αυτό το κρίσιμο διάστημα για όλους η μόδα τίθεται στην υπηρεσία της ιατρικής με όλα της τα μέσα (δωρεές, παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού) δείχνοντας πως δεν είναι ένας κλάδος αποκομμένος από την πραγματικότητα, αλλά κομμάτι αυτής… τις καλές και τις «κακές» της μέρες.
Δες επίσης: Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας για να προστατευθούμε από τον Κορονοϊό;