The Quarantine Days: Στο νέο φωτογραφικό project του Mert Alas μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι

Διονυσία Καλαποθαράκου
The Quarantine Days: Στο νέο φωτογραφικό project του Mert Alas μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι

Ένας από τους πιο διάσημους φωτογράφους μόδας του πλανήτη -και το άλλο μισό του διδύμου «Μert & Marcus»- βρήκε έναν πολύ δημιουργικό τρόπο να περάσει τις ημέρες της καραντίνας τους. Και αυτός, αλλά και όλοι εμείς μαζί του.

O Mert Alas δεν θέλει πολλές συστάσεις, είναι ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους μόδας στον κόσμο, όπου μαζί με το άλλο του μισό, καλλιτεχνικό δίδυμο, τον Marcus Piggott, έχουν φωτογραφίσει την Jennifer Lopez, Taylor Swift, την Madonna, έχουν κάνει πολλά από τα εξώφυλλα της Vogue, διαφημιστικές καμπάνιες για τους Οίκους Burberry και Versace και έχουν μεταφέρει την υπερρεαλιστική, ελαφρώς surreal, αισθητική τους σε άπειρες εικόνες που έχουμε δει στον τύπο.

Αυτήν την περίοδο όμως ο Μert είναι, όπως και όλοι μας, σε καραντίνα κάπου στο σπίτι του στην Ευρώπη και έχει πατήσει το pause σε όλα τα φωτογραφικά projects που έτρεχε μέχρι τώρα. Έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο από την αρχή, κάνοντας όλους εμάς κοινωνούς του. Ζήτησε από τους followers του στο Instagram να του στείλουν φωτογραφίες τους -όχι selfies, αλλά πιο θεατρικές λήψεις επιστρατεύοντας την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους- τις οποίες ο ίδιος επεξεργάστηκε ψηφιακά και παρουσίασε στο Instagram σε μία «έκθεση» στο Instagram με τίτλο «The Quarantine Days» μέρος της οποίας βλέπεις παρακάτω αλλά και στην gallery.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος έλαβε παραπάνω από 2.000 φωτογραφίες και κάποιες από αυτές ανήκαν σε διάσημους φίλους του όπως ο Marc Jacobs, η Mariacarla Boscono, η Amber Valletta, και οι visual artists Jake και Dinos Chapman, δημιουργώντας ένα πραγματικά πολυσυλλεκτικό portfolio γεμάτο διαφορετικά πρόσωπα αλλά όλα «προσαρμοσμένα» στο γνώριμο, dark-dreamy, στυλ του.

«Έστω και για λίγο θα ήταν ωραίο να βγάλουμε όλοι τις πιτζάμες μας. Να μετακινηθούμε στον χώρο γύρω και να στύψουμε’ τα δημιουργικά μυαλά μας ώστε να ‘ξεφύγουμε’ για μία στιγμή από την πραγματικότητα που ζούμε», δήλωσε η Alas στη βρετανική Vogue και έβαλε χιλιάδες κόσμου στο mood να τον «ακολουθήσουν» σε αυτό το καλλιτεχνικό του πείραμα. Αν αυτό πέτυχε; Oι εικόνες μιλούν από μόνες τους!
Δες επίσης: Το μοναδικό στυλ παπουτσιών που πρέπει να αποκτήσεις φέτος είναι sexy και άνετο

https://www.instagram.com/p/B-ZG7_PJton