H αγαπημένη σχεδιάστρια της Meghan Markle, η Clare Waight Keller, αποχωρεί από τον Givenchy;

Διονυσία Καλαποθαράκου
H αγαπημένη σχεδιάστρια της Meghan Markle, η Clare Waight Keller, αποχωρεί από τον Givenchy;

«Το τέλος αυτής της συνεργασίας θα έρθει με τη λήξη του συμβολαίου της fashion designer», σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του WWD.

AP 18338469756737

Mετά από τρία επιτυχημένα χρόνια στη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του εμβληματικού, γαλλικού Οίκου Μόδας, Givenchy, η Clare Waight Keller αποχωρεί από τη θέση της. Η βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας έγινε ευρέως γνωστή όταν το 2018 σχεδίασε το νυφικό φόρεμα της Meghan Markle για το οποίο πήρε διθυραμβικά σχόλια από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Τελευταία φορά εκτέλεσε τα καθήκοντά της για χάρη του Oίκου την 1η Μαρτίου όταν και παρουσίασε στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού την συλλογή F/W 2020.

H Meghan Markle με νυφικό της σχεδιάστριας, Clare Waight Keller

AP 18140480921389

«Το να δουλέψω σε έναν τέτοιο όμιλο -αναφερόμενη στον ‘LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton’ στο οποίο ανήκει και ο Givenchy- επικεντρωμένο στην Υψηλή Ραπτική ήταν σίγουρα το καλύτερο σημείο του επαγγελματικού μου ταξιδιού έως τώρα», δήλωσε η Keller πρώτα το WWD με γραπτή της ανακοίνωση. «Μοιράστηκα μοναδικές στιγμές με όλους τους συνεργάτες μου και το σχεδιαστικό team του Οίκου Givenchy. Το ξεχωριστό και αδιαμφησβήτητο ταλέντο όλων τους θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου», τόνισε η fashion designer στη δήλωσή της.

H Clare Waight Keller (Photo Credit: AP Images)
Με δεδομένη τη λήψη της συνεργασίας τους, το κλείσιμο των εργοστασίων και το «πάγωμα» της παραγωγής λόγω του Κορονοϊού, το γαλλικό Fashion House ανακοίνωσε πως δεν θα παρουσιάσει την γυναικεία pre-spring συλλογή του και δεν θα προχωρήσει ούτε στη δημιουργία της Fall 2020 Couture collection. Πρόκειται όμως να κυκλοφορήσει κανονικά την επόμενη ανδρική του σειρά και η γυναικεία ready-to-wear συλλογή αναμένεται στα ράφια των boutiques -διαδικτυακών και μη- μέσα στον Ιούνιο. Ποιος θα διαδεχτεί την Keller παραμένει άγνωστο ακόμα!

Δες επίσης: The Quarantine Days: Στο νέο φωτογραφικό project του Mert Alas μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι