Η Nike στηρίζει έμπρακτα τους επαγγελματίες υγείας που μάχονται ενάντια στον κορονοϊό

Η Nike στηρίζει έμπρακτα τους επαγγελματίες υγείας που μάχονται ενάντια στον κορονοϊό

Μια διαφορετική ένδειξη συμπαράστασης και βοήθειας από ένα πολύ αγαπημένο brand!

Εν μέσω πανδημίας ο χώρος της μόδας έχει δείξει ουκ ολίγες φορές έμπρακτα τη στήριξή του σε όσους έχουν ανάγκη. Οι περισσότεροι διάσημοι Οίκοι Μόδας έχουν προχωρήσει σε δωρεές αμύθητων ποσών, ενώ άλλοι άφησαν για λίγο στην άκρη την παραγωγή τους και ξεκίνησαν να κατασκευάζουν αντισηπτικά και μάσκες.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike, όμως, αποφάσισε να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και τη στήριξή της στον αγώνα ενάντια στον Covid-19 με έναν διαφορετικό τρόπο. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε δωρεά 30.000 ζευγαριών παπουτσιών στους εργαζόμενους στον τομέα υγείας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό.

Τα πάνινα παπούτσια, Air Zoom Pulse, που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2019, θα διανέμονται σε νοσοκομεία και συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στο Μέμφις και στο Λος Άντζελες, καθώς και στο Veterans Health Administration. Άλλα 2.500 ζευγάρια θα δοθούν σε νοσοκομεία στη Βαρκελώνη, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, στο Μιλάνο, στο Παρίσι και στο Βέλγιο.

air pulse

Η εταιρεία επισκέφθηκε πρόσφατα το Νοσοκομείο Παίδων OHSU Doernbecher στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, για να παρατηρήσει τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι άνθρωποι μέσα στα νοσοκομεία. Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά- συμπεριλαμβανομένων των πολλών ωρών ορθοστασίας – έκριναν ότι οι εργαζόμενοι χρειάζονται άνετα παπούτσια για να φέρνουν εις πέρας τις βάρδιές τους.

Η Nike χαρακτήρισε το Air Zoom Pulse ως το πρώτο παπούτσι της εταιρείας που έχει σχεδιαστεί για τον σκληρά εργαζόμενο της υγειονομικής περίθαλψης. Τα συστήματα προσαρμογής, απορρόφησης και πρόσφυσης του παπουτσιού είναι σχεδιασμένα για να διατηρούν το πόδι ασφαλές στους χώρους αυτούς.

Εκτός, όμως, από τα χιλιάδες ζευγάρια παπούτσια που θα φτάσουν στα… πόδια των επαγγελματιών υγείας, η Nike θα δωρίσει στους εργαζόμενους σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες περίπου 95.000 ζευγάρια μαλακές κάλτσες.

socks

«Με αυτήν την κίνηση η εταιρεία θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη της προς τους επαγγελματίες υγείας», ανέφερε σε δήλωσή της η Nike. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nike έχει δωρίσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Διάβασε ακόμα: 7 φορές που η Emily Ratajkowski απογείωσε το στυλ της φορώντας… mini φόρεμα