M Missoni & Yoox: Μία νέα eco-friendly συλλογή με μόλις 11 κομμάτια που θα γίνουν ανάρπαστα

Διονυσία Καλαποθαράκου
M Missoni & Yoox: Μία νέα eco-friendly συλλογή με μόλις 11 κομμάτια που θα γίνουν ανάρπαστα

Μάθε πώς μπορείς να τα αποκτήσεις.

m missoni x yoox 6

Aυτή η Παρασκευή είναι «μεγάλη μέρα» για τις απανταχού fashion lovers! Tα M Missoni, η πιο νεανική και ελαφρώς πιο casual σειρά του διάσημου ιταλικού Οίκου Missoni, ενώνει τις δυνάμεις της με ένα από τα πιο γνωστά online stores στον κόσμο, το YOOX, και παρουσιάζει μία capsule συλλογή με 11 μόνο κομμάτια τα οποία θα πωλούνται από αύριο στη διάσημο e-shop.

O τίτλος αυτής της μικρής αλλά πολύ ξεχωριστής συλλογής θα είναι «Reuse, Remix, Respect» και είναι κατασκευασμένη από eco-friendly υλικά που σέβονται και «υπηρετούν» τις αρχές της βιωσιμότητας, όπως το βιοδιασπώμενο Lurex από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα φούτερ, το jersey των T-Shirts και ένα είδος βισκόζης απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Οι τιμές των ρούχων θα κυμαίνονται από 75 έως 360 δολάρια και αυτή η συνεργασία είναι η πρώτη «δουλειά» της Margherita Maccapani Missoni που βλέπουμε από τη στιγμή που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του brand M Missoni. «Θέλουμε, και εμείς και η YOOX, να φτιάξουμε προϊόντα που πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες με εμάς και σέβονται τον πλανήτη», δήλωσε η Margherita στο WWD.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της η νέα Creative Director του brand τόνισε πως αυτή η πανδημία μας έκανε όλους να επανεκτιμήσουμε βασικές αξίες γύρω μας, όπως η προστασία του περιβάλλοντος αλλά έκανε και την ίδια τη βιομηχανία της μόδας να «ρίξει ταχύτητες» και να ποντάρει στη δημιουργία διαχρονικών κομματιών που δεν εξυπηρετούν τα εφήμερα trends αλλά έχουν πάντα μία θέση στην γκαρνταρόμπα μας. Αυτά τα 11 fashion items που θα δούμε αύριο στο YOOX αντιπροσωπεύουν και τις δύο αυτές νέες σταθερές πάνω στις οποίες θα κινηθεί από εδώ και πέρα η βιομηχανία της μόδας. Και αυτό αυξάνει την προσμονή μας γι’ αυτά!

Δες επίσης: Ξέρεις κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τις πιτζάμες σου;