Bitch alert

Bitch alert

Επιτέλους «θάψιμο» και «μπιτσάρισμα» από πραγματικούς star της μόδας που κατακεραυνώνουν απροκάλυπτα συναδέλφους τους, προκαλώντας ηδονικά χαμόγελα ευτυχίας στους αναγνώστες.

Το χορό «έσυρε» ο δεινόσαυρος πλέον ηλικιακά, Ιταλός σχεδιαστής, Giorgio Armani. Σε μία εκ βαθέων δημόσια εξομολόγηση, αποκάλυψε ότι θεωρεί τις ανδρικές κολεξιόν της Miuccia Prada και των Dolce & Gabbana -συμπατριώτες του εν τω μεταξύ- γελοίες και ανάξιες ύπαρξης, ή λόγου.

Τους κατηγόρησε ότι επειδή χρωστάνε και της Μιχαλούς, σε δάνεια και τράπεζες, κάνουν κακόγουστες εξυπνάδες για να παραπλανήσουν τον τύπο και τους καταναλωτές, παράγοντας μόδα που απλά δεν φοριέται ποτέ και πουθενά. Άουτς!

Η πολυαναμενόμενη είσοδος στο χρηματιστήριο για τον οίκο Prada έχει ήδη καθυστερήσει πάνω από οκτώ χρόνια και από ότι φαίνεται επιτέλους μέσα στον επόμενο μήνα, θα καταφέρει να πάρει το πράσινο φως.

Προφανώς αυτό τον έβγαλε από τα ρούχα του και δήλωσε ότι ο ίδιος δεν χρωστάει πουθενά και σε καμία τράπεζα ή επενδυτή, κάτι που προέκυψε από δεκαετίες σταθερά καλόγουστων ανδρικών κολεξιόν που παρουσιάζει και της τεράστιας διεθνούς εμπορικής απήχησης που έχει non stop, για παραπάνω από σαράντα χρόνια.

Από την άλλη ο υπέροχος, μοναδικός, genious, σχεδιαστής Azzedine Alaia, γεννημένος στην Τυνησία αλλά κάτοικος Παρισιού επίσης για παραπάνω από τριάντα χρόνια, είπε το εξής ανήκουστο, αλλά όχι παράλογο: «O Karl Lagerfeld δεν έχει πιάσει ποτέ ψαλίδι στη ζωή του. 'Έχει ένα ταλέντο, δεν σημαίνει ότι είναι τυχαίος, αλλά ανήκει σε ένα άλλο σύστημα. Την μία φωτογραφίζει, μετά κάνει διαφημίσεις για την Coca Cola... αν έβλεπα το πρόσωπο μου σε διαφήμιση αυτοκινήτου όπως ο ίδιος έχει κάνει, θα πέθαινα. Μπορεί να είμαστε και οι δύο createurs αλλά δεν έχουμε μεταξύ μας την παραμικρή σχέση. Δεν μ' αρέσει η μόδα που σχεδιάζει, το πνεύμα του, η άποψή του. Για μένα είναι απλά μία καρικατούρα.»

Και συνεχίζει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «H Anna Wintour είναι μία κακόγουστη, αλλά πολύ καλή business woman. Με την μόδα όμως και την αισθητική δεν έχει ουδεμία σχέση. Την βλέπω πως ντύνεται και δεν πιστεύω καθόλου στο γούστο της. Αν και είμαι από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά σχεδιαστές στην Αμερική και οι Αμερικανίδες με αγοράζουν φανατικά, η ίδια δεν έχει φωτογραφίσει στη Vogue για πάρα πολλά χρόνια ούτε ένα μου ρούχο. Παρόλα αυτά εγώ τα πάω μία χαρά. Δεν χρειάζομαι τη Wintour για να πάω μπροστά την επιχείρηση μου. Και να είστε σίγουροι ότι πολλοί σχεδιαστές την μισούν αλλά και φοβούνται μόλις την αντικρύσουν. Αντίθετα όταν βρεθούμε στον ίδιο χώρο εκείνη φοβάται εμένα. Ποιός θα θυμάται την Αnna Wintour στο πέρασμα των χρόνων; Οι fashion editors είναι η κάθε έκδοση των Vogue και αυτοί και μόνο θα περάσουν στην ιστορία της μόδας. Η Anna ας συνεχίσει να κάνει μόνο δημόσιες σχέσεις και business. Η Vogue είναι παντοτινή αλλά οι διευθυντές της έρχονται και παρέρχονται».

Στην περίπτωση Alaia δεν μιλάμε για έναν όποιον και όποιον σχεδιαστή. Θεωρείτai από τους δέκα καλύτερους του 20ου αιώνα και ο μοναδικός που κατασκευάζει ακόμη εξαρχής τα υφάσματα που χρησιμοποιεί και κατασκευάζει τα ρούχα του αυστηρά και μόνο πάνω σε αληθινά γυναικεία κορμιά!