Η εγγονή της Grace Kelly έχει το δικό της fashion label

Μαρία Ροδίτη
Η εγγονή της Grace Kelly έχει το δικό της fashion label

Αναμένεται να είναι το next big thing στο χώρο της μόδας!

Φέρνοντας στο νου τις Ευρωπαίες royals σίγουρα το μυαλό μας δημιουργεί εικόνες με συντηρητικές midi φούστες και ταγιέρ συνδυασμένα με γόβες μεσαίου τακουνιού. Αυτός είναι ο κανόνας. Υπάρχουν, όμως, και οι γυναίκες που δε διστάζουν να «σπάσουν» τα βασιλικά πρωτόκολλα φορώντας… αυτό που λέει η καρδούλα τους. Μία από αυτές ήταν και η ηθοποιός Grace Kelly, η οποία στέφθηκε Πριγκίπισσα του Μονακό, και κατάφερε να φέρει τη μόδα του Hollywood στο θρόνο. Και φαίνεται ότι οι γυναίκες της οικογένειάς της πήραν σωστά μαθήματα συνεχίζοντας... την παράδοση της παραβίασης των κανονισμών ενδυμασίας.

Η κόρη της Grace Kelly, Πριγκίπισσα Stéphanie, είναι μία από τις αγαπημένες γυναίκες πολλών σύγχρονων σχεδιαστών μόδας τόσο για τα statement κοσμήματά της που φέρουν αέρα δεκαετίας ‘80s όσο και για τα mini φορέματα με cut-outs που λατρεύει. Τώρα, λοιπόν, έρχεται να κάνει buzz στο χώρο της μόδας η εγγονή της Grace Kelly και κόρη της Stéphanie, η Pauline Ducruet.

Η εγγονή της Grace Kelly – ένα από τα νεότερα μέλη της δυναστείας του Οίκου των Grimaldi- λάνσαρε πέρσι το δικό της fashion brand, που λέγεται Alter. Απόφοιτη του Parsons στη Νέα Υόρκη, παρουσίασε τη δεύτερη επίσημη επίδειξή της στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι τον Μάρτιο, λίγες μόλις εβδομάδες πριν η πανδημία του κορονοϊού αναγκάσει τη Γαλλία και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο να μπουν σε καθεστώς lockdown.

https://www.instagram.com/p/B9zakzNBuSW
https://www.instagram.com/p/B9E62C_BUNm

Τα σχέδια της Ducruet είναι ο ορισμός του minimal, σχεδόν χωρίς φύλο. Η τελευταία της συλλογή περιλαμβάνει μεταξωτά shirt dresses με matching καπαρντίνες, αποδομημένα denim και patchwork jean jackets, τα περισσότερα από τα οποία κατασκευάζει από ανακυκλωμένα και vintage υφάσματα. Το ήθος του brand βασίζεται στην «ιδέα της εναλλαγής κομματιών που ήδη υπάρχουν στις γκαρνταρόμπες μας, αναβαθμίζοντας βασικά κομμάτια, όπως το δέρμα, τα τζιν jackets και τα απλά πουκάμισα. Η ιδέα της, επίσης, βασίζεται στην ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και στο παιχνίδι με τα alter egos.

Η Ducruet εμπνέεται από διάφορες μορφές μοντέρνας αρχιτεκτονικής, καθώς και από τις γυναίκες της οικογένειάς της. «Η μαμά μου πάντα με ενθάρρυνε να εκφράζω τον εαυτό μου και να είμαι ο εαυτός μου. Και αυτή η ελευθερία είναι αυτό που με ενέπνευσε περισσότερο», λέει χαρακτηριστικά. Η σχεδιάστρια έχει κληρονομήσει ένα αγαπημένο δερμάτινο μπουφάν Harley-Davidson από τη μητέρα της και ένα κομψό μπεζ παλτό Givenchy, που κάποτε ανήκε στη γιαγιά της.

https://www.instagram.com/p/B9UPOuyBGJQ

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, την οποία πέρασε στο Μονακό, η εγγονή της Grace Kelly δυσκολεύτηκε να βρει νέους τρόπους για να προωθήσει το brand της. «Ήταν δύσκολο ως νέα ετικέτα να παραμείνουμε αισιόδοξοι για το μέλλον της βιομηχανίας της μόδας», δήλωσε. Ωστόσο, το προσπαθεί δουλεύοντας πάνω στην επόμενη συλλογή της και παραμένοντας επικεντρωμένη στις βασικές αξίες του Alter για την ποικιλομορφία των φύλων, τη βιωσιμότητα και τις αργές πρακτικές μόδας.

Διάβασε ακόμα: Το μαγιό της Chiara Ferragni θέλουμε να είναι η επόμενη αγορά μας