Η πρώτη sustainable συλλογή του Οίκου Gucci είναι γεγονός

Μαρία Ροδίτη
Η πρώτη sustainable συλλογή του Οίκου Gucci είναι γεγονός

Τα βιώσιμα υλικά κυριαρχούν από την κατασκευή, την παραγωγή μέχρι και τη διαφημιστική καμπάνια.

Η βιωσιμότητα στη μόδα αρχίζει σιγά σιγά να μην αποτελεί μόνο μια ιδέα και πρόθεση, αλλά αποκτά σάρκα και οστά. Για πρώτη φορά στα χρονικά, λοιπόν, ο Οίκος Gucci λανσάρει την πρώτη sustainable συλλογή του, ονόματι Gucci Off The Grid. Η νέα αυτή συλλογή είναι η πρώτη ολοκληρωμένη σειρά που δημιούργησε ο Creative Director, Alessandro Michele, με σκοπό να υποστηρίξει το όραμα του Ιταλικού fashion label για μια κυκλική και πιο βιώσιμη παραγωγή.

Από το ντεμπούτο του στο Gucci το 2015, ο σχεδιαστής συνεχίζει να παρουσιάζει συλλογές που συνδυάζουν το θράσος, το savoir-faire και την εκκεντρικότητα. Ενώ, λοιπόν, το Fashion House ξεκίνησε το 2016 να χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένα υλικά από νάιλον, σήμερα ο Michele πάει ένα βήμα παρακάτω έχοντας ως όραμα μια ολόκληρη eco-responsible συλλογή, που στοχεύει κυρίως να υποστηρίξει τη δέσμευση του Οίκου στην κυκλική παραγωγή.

https://www.instagram.com/p/CBf8mfWFrMm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
https://www.instagram.com/p/CBie0BJjHgy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Gucci Off The Grid collection περιλαμβάνει ready-to-wear κομμάτια, αξεσουάρ και παπούτσια, καθώς επίσης και unisex αποσκευές, όλα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα, οργανικά, φυσικά και sustainable υλικά. Ένα μεγάλο μέρος της συλλογής είναι φτιαγμένο από το ECONYL®, ένα νάιλον που παράγεται από δίχτυα και απόβλητα. Η υπόλοιπη συλλογή είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά ή βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, όπως metal free δέρμα, ανακυκλωμένο polyester και κόλλες χωρίς διαλύτες.

Πέραν, όμως, από αυτήν τη νέα συλλογή, ο Οίκος Gucci εφάρμοσε πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις σε όλη τη διαδικασία παραγωγής για να μειώσει τις οικολογικές της επιπτώσεις και να προστατεύσει το περιβάλλον.

Η φωτογράφιση της καμπάνιας έγινε στο Los Angeles πριν την πανδημία, με ξεχωριστούς πρωταγωνιστές. Η Jane Fonda, ηθοποιός, παραγωγός, συγγραφέας και ακτιβίστρια, η οποία είναι πρωταγωνίστρια της καμπάνιας, ο Miyavi, μουσικός και ηθοποιός, ο David de Rothschild, περιβαλλοντολόγος και εξερευνητής, o Lil Nas X, rapper, τραγουδιστής και στιχουργός και η King Princess, τραγουδίστρια, στιχουργός και μουσικός παραγωγός ήταν μερικοί από αυτούς που πόζαραν στον φωτογραφικό φακό του Harmony Korine.

https://www.instagram.com/p/CBfeybmDvtC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
https://www.instagram.com/p/CBgc_-Aq8dC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«H συλλογή αυτή είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Καθένας έφερε κάτι. Το ίδιο ισχύει και για την καμπάνια. Είναι ο διάλογος ανάμεσα σε ανθρώπους που θέλουν να χτίσουν κάτι νέο. Φαντάστηκα ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα δεντρόσπιτο μέσα στο κέντρο της πόλης, όπως τα παιδιά παίζουν στο πάρκο. Γιατί όλοι μας χρειαζόμαστε ένα τέτοιο σπίτι για να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης μας υπάρχει, η φύση είναι ζωντανή, παρόλο που δε φαίνεται, που μοιάζει να βρίσκεται κάπου μακριά», εξηγεί ο Alessandro Michele σχετικά με τη νέα συλλογή.

https://www.instagram.com/p/CBiEtEFiq9c/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σχετικά με τις εκπομπές αερίων, η προσέγγιση του Gucci έχει σαν προτεραιότητα να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Ο Οίκος, λοιπόν, αναζητά και εντάσσει συνεχώς στην παραγωγή του πιο βιώσιμες εναλλακτικές, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και τα πιο παρθένα και χωρίς χημικές επεξεργασίες υλικά.

https://www.instagram.com/p/CBi6Z0IBtiW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Διάβασε ακόμα: Το νέο floral φόρεμα της Kate Middleton κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ