Η Mary Katrantzou και οι Ancient Greek Sandals δημιούργησαν μία capsule συλλογή με σανδάλια

Διονυσία Καλαποθαράκου
Η Mary Katrantzou και οι Ancient Greek Sandals δημιούργησαν μία capsule συλλογή με σανδάλια

Με αποκλειστική πηγή έμπνευσης τη χώρα μας και τα χρώματά της.

filareskia low butter cup 3 4 view HIGH
AGS X MARY KATRANTZOU
mary katrantzou alcyone black 3 4 view HIGH

Έπειτα από την πολυσυζητημένη συνεργασία τους στο φαντασμαγορικό fashion show της Mary Katrantzou για την παρουσίαση της συλλογής S/S 2020 στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο το φθινόπωρο, οι Ancient Greek Sandals ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους με τη διεθνή Ελληνίδα σχεδιάστρια για τη δημιουργία της limited capsule συλλογής AGS X MARY KATRANTZOU, η οποία αποτελείται από επτά σχέδια σε διάφορες εκδοχές και χρώματα. H περιορισμένης έκδοσης capsule collection περιλαμβάνει επτά signature σανδάλια (μερικά από αυτά είναι βασισμένα σε best seller σχέδια των AGS, όπως τα Thais και Alcyone) και είναι εμπνευσμένη από τα χαρακτηριστικά prints της δημιουργού για τη Resort σειρά της.

Χειροποίητοι ναυτικοί χάρτες του 1920, πολύχρωμα μοτίβα από το θαλάσσιο βυθό αλλά και ασπρόμαυρα γραφιστικά κύματα καθώς και μια εκτυφλωτική μεταλλική παλέτα για τα σανδάλια Filareskia διαμορφώνουν τον αισθητικό χαρακτήρα της νέας αυτής συλλογής και ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο ένα δημιουργικό project που ξεκίνησε on catwalk το προηγούμενο φθινόπωρο για να κορυφωθεί στους δρόμους των μητροπόλεων αυτό το καλοκαίρι.

Η σχέση ανάμεσα στο σχεδιαστικό δίδυμο των AGS και της διεθνούς φήμης fashion designer ξεκινάει των Οκτώβριο του 2019 όταν οι Ancient Greek Sandals προσκλήθηκαν από τη Mary Katrantzou να δημιουργήσουν 40 πρωτότυπα σανδάλια που θα συνόδευαν καθένα από τα looks του show. Αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή αξία του εμβληματικού αυτού χώρου, οι AGS επέλεξαν κλασικά σανδάλια μονομάχου από τα αρχεία τους, όλα εμπνευσμένα από αρχαιοελληνικές τοιχογραφίες, αγάλματα αλλά και αρχιτεκτονικά στοιχεία της εν λόγω περιόδου.

«Επιθυμούσα πάντα να συνεργαστώ με τη Mary. Οπότε, όταν μας πρότεινε να σχεδιάσουμε τα σανδάλια για το καλοκαιρινό fashion show της στο Ναό του Ποσειδώνα, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Ήταν μια πολύ ευχάριστη πρόκληση να ανακαλύψω δέρματα που θα ταίριαζαν με την πλούσια χρωματική παλέτα που χρησιμοποίησε η Mary στη συλλογή της και μια ανεπανάληπτη εμπειρία να παρακολουθώ από κοντά την οργάνωση μιας επίδειξης σε έναν τόσο εμβληματικό χώρο. Ελπίζω να άρεσε και στον Ποσειδώνα το ίδιο!», αυτό είχε δηλώσει πριν από σχεδόν ένα χρόνο η Χριστίνα Μαρτίνη, συνιδρύτρια και σχεδιάστρια των Ancient Greek Sandals και το φετινό καλοκαίρι τους βρίσκει και πάλι μαζί να συμπορεύονται στον δρόμο της μόδας με αυτή τη νέα capsule collection που μπορείς να βρεις αποκλειστικά στο flagship store Ancient Greek Sandals στην Αθήνα (Κολοκοτρώνη 1) και online στο ancientgreeksandals.com. «Βήματα μόδας» που ενώνουν την υψηλή ραπτική με το ελληνικό design και μας οδηγούν στο πιο στυλάτο καλοκαίρι της ζωής μας!
Δες επίσης: Δέκα -καθόλου βαρετά- σύνολα για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα σου