Το έργο του Cecil Touchon εμπνέει την πιο αιθέρια συλλογή φορεμάτων που θα δεις φέτος

Διονυσία Καλαποθαράκου
Το έργο του Cecil Touchon εμπνέει την πιο αιθέρια συλλογή φορεμάτων που θα δεις φέτος

Ο σχεδιαστής, Άγγελος Τσακίρης, μετατρέπει τα διάσημα τυπογραφικά μοτίβα του Αμερικανού καλλιτέχνη σε evening dresses, στη νέα του capsule συλλογή με τίτλο «A sense of new».

«Ελευθερία, αρμονία, δωρική λιτότητα»: όλα γένους θηλυκού και όλες λέξεις και ένοιες που μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια τόσο το έργο του διάσημου collage artist και ζωγράφου από το Τέξας, Cecil Touchon, όσο και τη συλλογή του Άγγελου Τσακίρη για αυτήν τη σεζόν. Με τίτλο ανανεωτικό όσο και τα ίδια τα ρούχα του, «A sense o new», ο designer επιθυμεί μέσα από φορέματα που «ρέουν» να φέρει στο επίκεντρο τη σύγχρονη γυναίκα, εκείνη που ακροβατεί ανάμεσα στον δυναμισμό και στην αιθέρια φύση της, που χρειάζεται απλότητα, άνεση και καθαρότητα στις γραμμές.

https://www.instagram.com/p/CC7qG4XpmO3
ANGELOS TSAKIRIS 2
ANGELOS TSAKIRIS 16 copy
ANGELOS TSAKIRIS PORTRAIT


Η νέα συλλογή του Άγγελου Τσακίρη αφιερώνεται στη γυναίκα του «τώρα» που γοητεύεται από το «πάντα». Kαι αυτό σημαίνει πως ο σχεδιαστής επιλέγει να μην φλερτάρει με την εκκεντρικότητα, παρά παραδίδει τη ραπτική στη διαχρονικότητα, αφαιρώντας από τη μόδα καθετί εφήμερο.

Για την capsule συλλογή του, ο fashion designer βάζει σε τάξη την αταξία των ανάλαφρων υφασμάτων. Μεταξωτές διαφάνειες τιθασεύονται στα χέρια του και παίρνουν τη μορφή αριστοτεχνικών πλισέ, υπακούοντας στην αυστηρότητα. Μια αυστηρότητα που εκφράζεται στην πιο θηλυκή εκδοχή της, αφού αέρινα όπως είναι από τη φύση τους τα μεταξωτά υφάσματα αγκαλιάζουν απαλά τη γυναικεία σιλουέτα, χορεύοντας μαζί της καθώς εκείνη κινείται.

Στους τόνους του «καμένου» πορτοκαλί, του μαύρου και του μπλε ελεκτρίκ, του πράσινου και της φτέρης, της μέντας και του τιρκουάζ, τα μεταξωτά πλισέ φορέματα Angelos Tsakiris με το Μάο γιακά και τα ντελικάτα drawstrings αποκτούν μια παντοτινή θέση στη γυναικεία γκαρνταρόμπα. Εξαίσια λεπτομέρεια, οι μικροσκοπικές λαμπυρίζουσες πέτρες που κοσμούν διακριτικά το τελείωμα του ποδόγυρου και «γειώνουν», το κατά τα άλλα, αιθέριο φόρεμα, χαρίζοντάς του μια στιβαρή υπόσταση. Mία συλλογή γεμάτη κίνηση που φέρνει τη σύγχρονη τέχνη στην γκαρνταρόμπα μας με τον πιο ντελικάτο και σχεδόν «χορευτικό» τρόπο…

O Άγγελος Τσακίρης
Δες επίσης: Keep or Toss: Τι «πετάμε» και τι κρατάμε στην γκαρνταρόμπα μας τη νέα σεζόν