Keep or Toss: Τι «πετάμε» και τι κρατάμε στην γκαρνταρόμπα μας τη νέα σεζόν

Διονυσία Καλαποθαράκου
Keep or Toss: Τι «πετάμε» και τι κρατάμε στην γκαρνταρόμπα μας τη νέα σεζόν

Διαμόρφωσε το στυλ σου σύμφωνα με τις τάσεις F/W 2020-2021 και τα «lefties» από προηγούμενα trends.

keep or toss 2

Το momentum αυτήν τη στιγμή στη διεθνή fashion σκηνή υποδεικνύει μία αίσθηση «αυτοσυγκράτησης» και αποβολής οτιδήποτε υπερβολικού. Η πανδημία δεν «μούδιασε» μόνο τους τρόπους επικοινωνίας και διασκέδασης που είχαμε υιοθετήσει μέχρι σήμερα, αλλά ταυτόχρονα έφερε μία συστολή και μία τάση ενδοσκόπησης στον τρόπο που εκφραζόμαστε μέσα από το στυλ μας. Το «#μενουμεσπιτι» σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετατράπηκε στη συνείδησή μας σε «#ντυνομαστεγιαναμεινουμεσπιτι» και όλες οι ενδυματολογικές επιλογές μας άρχισαν να διακατέχονται από μία ανάγκη για άνεση και απλότητα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό και σίγουρα δεν είναι πρωτόγνωρο για τη σύγχρονη ιστορία της μόδας.

Μετά το τέλος το Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, έρχεται ο Christian Dior με το «New Look» (Παρίσι, 1947) και δίνει στις γυναίκες μία αίσθηση extravagant θηλυκότητας που είχαν στερηθεί στη διάρκεια του πολέμου. Full skirts και τονισμένη μέση στον αντίποδα των βασικών, βαμβακερών κομματιών που επικρατούσαν για λόγους οικονομίας και χρηστικότητας τα προηγούμενα χρόνια. Η μόδα ήρθε να γεμίσει ένα «επιφανειακό» κενό και να επιτρέψει στις γυναίκας να αναδείξουν τη γοητεία τους χωρίς τη συστολή που επέβαλαν οι προηγούμενες κρίσιμες κοινωνικοπολιτικές συγκυρίες.




via GIPHY


keep or toss 3
keep or toss

Έτσι και τώρα, εν μέσω πανδημίας, τα ρούχα γίνονται ένα είδος συναισθηματικής πανοπλίας απέναντι στον «αόρατο εχθρό» και τα επιλέγουμε όχι μόνο με κριτήρια πρακτικότητας αλλά και διάθεσης. Κρατάμε από τις νέες συλλογές των σχεδιαστών τις τάσεις αυτές που εξυπηρετούν τις ανάγκες στην «Covid-19 εποχή» αλλά ταυτόχρονα μας εφοδιάζουν με αισιοδοξία για το μέλλον.

Η Sarah Jessica Parker έπαιζε με τις φίλες της «keep or toss?» («κρατάω ή πετάω;») στην πρώτη ταινία του «Sex&The City» όταν θα μετακόμιζε στο νέο της σπίτι με τον «Mr. Big». Μία σκηνή λίγων λεπτών με 80s μουσική υπόκρουση ήταν αρκετή για να περάσει μπροστά από τα μάτια μας ολόκληρο το στυλιστικό παρελθόν της σειράς. Μία τέτοια fashion αναδρομή μπορείς να κάνεις και εσύ αυτόν τον Σεπτέμβριο στην γκαρνταρόμπα σου, κρατώντας τα κομμάτια που εξυπηρετούν τα trends που θα δεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery και «πετώντας» (aka χαρίζοντας) τα ρούχα που δεν «σου λένε τίποτα» σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο.

Οι τάσεις που θα επικρατήσουν την επόμενη σεζόν μπορεί να είναι πολλές αλλά ο κανόνας για να τις ακολουθήσεις είναι ένας: να είσαι ο εαυτός σου με ό,τι και αν φορέσεις. Και μάλιστα η καλύτερη εκδοχή του.
Δες επίσης: Μήπως ήρθε η ώρα να δεις ποιο θα είναι το πιο cool trend το φθινόπωρο;