Pregnancy Portraits: To «wet dress» της Gigi Hadid το έχει σχεδιάσει Ελληνίδα fashion designer

Pregnancy Portraits: To «wet dress» της Gigi Hadid το έχει σχεδιάσει Ελληνίδα fashion designer

H Δήμητρα Πέτσα και το brand της, Di Petsa, βρίσκονται πίσω από το λευκό φόρεμα του μοντέλου που μοιάζει σαν βρεγμένο χωρίς να είναι.

H 27χρονη Δήμητρα Πέτσα έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα. Η γιαγιά της έχει μία σχολή εκμάθησης ραπτικής και αυτή ήταν η πρώτη που αναγνώρισε το ταλέντο της εγγονής της και την προέτρεψε να το καλλιεργήσει. Σπούδασε σχέδιο μόδας στο Saint Martins στο Λονδίνο και το 2018 ολοκλήρωσε και το master της στις παραστατικές τέχνες και στο σχέδιο.

https://www.instagram.com/p/CEXIgXugN0W

Δημιουργώντας το δικό της label, το «Di Petsa», η σχεδιάστρια πειραματίζεται με το design ρούχων που μοιάζουν σαν βρεγμένα. Το «wet look» των υφασμάτων της αποτυπώνεται στο λευκό φόρεμα που φόρεσε η Gigi Hadid στην πρόσφατη φωτογράφισή της, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, από τους Luigi and Iango. To κομμάτι αυτό είναι μέρος ενός ευρύτερου project με τίτλο «Wetness» και στόχος της σχεδιάστριας μέσα από αυτό είναι να «συνδυάσει τις αρχές του φεμινισμού με την οικολογία και να τονίσει τη γυναικεία χειραφέτηση και την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος μέσα από ρούχα που φαίνεται να ρέουν σαν νερό, σαν τον ωκεανό, πάνω στο σώμα της.» Αυτό είχε δηλώσει τουλάχιστον η ίδια η Δήμητρα πέρυσι στο site του περιοδικού «Dazed», όταν αυτό τη συμπεριέλαβε σε αφιέρωμά του με τους 100 νέους δημιουργούς που πρέπει να γνωρίζουμε.

https://www.instagram.com/p/CBqr119AgGB

Δεν είναι η πρώτη φορά που το brand «Di Petsa» ντύνει κάποια διάσημη του βεληνεκούς της Gigi Hadid. Όπως βλέπεις και παρακάτω με ρούχα της Ελληνίδας σχεδιάστριας έχει φωτογραφηθεί η Kylie Jenner αλλά και άλλες stars, όπως η Nicki Minaj και η FKA Twigs η οποία έχει φορέσει ρούχο της και σε συναυλία της.

Όλα της τα ρούχα είναι χειροποίητα και μοναδικά, ενώ στις δημιουργίες της κυριαρχεί το λευκό χρώμα. Σε αυτό απεικονίζεται πιο λεπτομερώς η μοναδική τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί και επίσης θυμίζει και έντονα Καρυάτιδες και αποτυπώνει την αρχαιοελληνική κουλτούρα που βρίσκεται ως πηγή έμπνευσης πίσω από τα σχέδιά της, με τρόπο σύγχρονο και προοδευτικό.
Δες επίσης: Boxer Briefs: Η τάση στα εσώρουχα που «γέννησε» η καραντίνα, ήρθε για να μείνει

https://www.instagram.com/p/B7y8YSwg3OY