Η στυλίστρια του «Sex and the City» εξηγεί γιατί άλλαξε τα ρούχα των κοριτσιών μετά τη 2η σεζόν

Sabine Camhi
Η στυλίστρια του «Sex and the City» εξηγεί γιατί άλλαξε τα ρούχα των κοριτσιών μετά τη 2η σεζόν

Το πρώτο επεισόδιο του «Sex and the City» προβλήθηκε το 1998. Έξι χρόνια αργότερα, οι θαυμαστές της σειράς έπρεπε να αποχαιρετήσουν τις τέσσερις καλές φίλες. 

Αν το ξαναδείς από την αρχή, μπορεί να παρατηρήσεις πως η μόδα στη σεζόν 1 είναι πολύ διαφορετική από τη μόδα στις επόμενες σεζόν. Η Patricia Field, η διάσημη στυλίστρια του σόου, εξηγεί γιατί.

Τα ρούχα στο «Sex and the City» έγιναν μέρος της ιστορίας

Το «Sex and the City» αφηγείται τη ζωή τεσσάρων γυναικών στη Νέα Υόρκη οι οποίες μπορούσαν να στηριχθούν η μια στην άλλη όταν οι άνδρες στη ζωή τους δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες τους. Οι επιλογές ρούχων της Carrie και των φίλων της έχουν συζητηθεί πολύ στα χρόνια αφότου τελείωσε η σειρά. Και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Σύμφωνα με την Field, τα ρούχα ήταν στην πραγματικότητα μέρος της ιστορίας.

SATC-3-1200x877.jpg

Κάθε χαρακτήρας ήταν ντυμένος με έναν τρόπο που βοήθησε στο να εξηγήσει ποιος ήταν ο καθένας. Η Σάρλοτ, για παράδειγμα, ντυνόταν με κομψά και διαχρονικά κομμάτια. Ήταν η συντηρητική της ομάδας. Η επιλογές ρούχων της Σαμάνθα ταίριαξαν με την απελευθερωμένη προσωπικότητά της, και τα τρελά outfits της Κάρι βοήθησαν στην ανάδειξη της ελεύθερης προσωπικότητας της.

Τα outfits στην πρώτη σεζόν της σειράς ήταν πολύ διαφορετικά από τα ρούχα που τελικά θα εμφανιζόντουσαν στις επόμενες σεζόν. Η Κάρι, η Σαμάνθα, η Σαρλότ, ακόμη και η Μιράντα φορούσαν πολύ πιο ακριβά κομμάτια στην αρχή της δεύτερης σεζόν. Η Field εξήγησε ότι υπήρχε ένας καλός λόγος γι' αυτό: το σόου έγινε δημοφιλής και οι μεγάλοι σχεδιαστές το παρατήρησαν.

Patricia-Field-2-1200x960.jpg

Στις αρχές της δεύτερης σεζόν, οι σχεδιαστές παρακαλούσαν να έχουν τα ρούχα τους στο σόου. Ενώ μερικά από αυτά τα κομμάτια προφανώς κατάφεραν να μπουν στο σόου, έπρεπε να ταιριάξουν με το όραμα της Field για την κάθε σκηνή. Είπε ότι, τελικός, τα ρούχα που επιλέχθηκαν ήταν αυτά που βοήθησαν στην προώθηση της ιστορίας.

Η Sarah Jessica Parker έχει ένα πολύτιμο κομμάτι από τη σειρά

Όταν τελείωσαν τα γυρίσματα, η Parker αποχώρησε από τη σειρά με μια αρκετά εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα. Έχει παραδεχτεί πως κράτησε περίπου το 95% από τα ρούχα που φορούσε η Κάρι κατά την διάρκεια των έξι σεζόν. Ωστόσο, υπάρχει ένα αντικείμενο που βρίσκει ιδιαίτερα σημαντικό και είναι μάλιστα ένα από τα λιγότερα ακριβά κομμάτια που φόρεσε στον ρόλο της.

SJP-2-780x1200.jpg

Σύμφωνα με την Glamour, η πιο πολύτιμη κατοχή της Parker είναι το απλό, χρυσό κολιέ «Κάρι» που φορούσε τακτικά. Το ίδιο στυλ είναι προς πώληση στην ιστοσελίδα της Field για $270,00. Αυτό είναι πολύ φθηνότερο από τα άλλα κοσμήματα που φορούσε η Κάρι, ιδικά αν σκεφτείς πως ένα από αυτά στοιχίζει $55.000.

Δες επίσης: Στο 2ο Savage x Fenty Show της Rihanna οι πρωταγωνίστριες είχαν μια "δυνατή" προσωπική ιστορία