Στo 2o Savage x Fenty show της Rihanna οι πρωταγωνίστριες είχαν μία «δυνατή», προσωπική ιστορία

Sabine Camhi
Στo 2o Savage x Fenty show της Rihanna οι πρωταγωνίστριες είχαν μία «δυνατή», προσωπική ιστορία

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως «Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού» και γι’ αυτό η Rihanna, στο νέο Savage x Fenty show της, ζήτησε από τρείς γυναίκες που νόσησαν και ξεπέρασαν την ασθένεια αυτή, να δείξουν τα στυλ της καινούργιας συλλογής.

Η μάρκα σέξυ εσώρουχων της Rihanna έχει γίνει γρήγορα ένα από τα πιο πολυζήτητα ονόματα στην μόδα, αφού συνεχίζει να απευθύνεται σε κάθε γυναίκα. Είναι λογικό τότε πως η διάσημη τραγουδίστρια επέλεξε να γιορτάσει τρείς επιζώντες του καρκίνου του μαστού στην νέα καμπάνια του Savage x Fenty.

https://www.instagram.com/p/CFPwl40nmA2

Και οι τρείς επιζώντες και «thrivers», ονομαστικά η Cayatanita, η Ericka, και η Nykia, διαγνώστηκαν με επιθετικές μορφές καρκίνου και αντιμετώπισαν διαφορετική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω της ηλικίας και της φυλής τους. Ενθαρρύνοντας τες να πουν την ιστορία τους, η Rihanna ελπίζει πως θα φέρει μεγαλύτερη επίγνωση στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μαύρες γυναίκες όταν πρόκειται να λάβουν μία επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υποστήριξη.

http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_201020155723-04-fenty-breast-cancer-awareness-campaign-restricted.jpg
savage x fenty rihanna karkinos

Η Cayatanita διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στα 32 της το 2018, και άρχισε να γράφει για τις εμπειρίες της σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια κοινότητα και να εξασφαλίσει πως άλλοι όπως και αυτήν δεν αισθάνονται μοναξιά.

Αφότου εμφανίστηκε στο show μαζί με την Bella Hadid, την Lizzo και άλλες τον περασμένο μήνα, δημοσίευσε μια φωτογραφία της στο IG στην οποία φορούσε ένα ανοιχτό ροζ σετ εσώρουχων και έγραψε στο caption «Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ακόμα και στα πιο τρελά μου όνειρα πως εγώ, μία επιζώντα του καρκίνου του μαστού θα ήταν ακόμα εδώ και μέρος κάτι τόσο όμορφου.»

1297728.jpg

Η Ericka, η οποία διαγνώστηκε με δύο τύπους καρκίνου στα 28, έγραψε για την μεταβαλλόμενη σχέση με το σώμα της. «Είναι σημαντικό για εσάς να εκτιμήσετε το σώμα το οποίο έχετε επειδή σας έφερε εκεί που βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή.»

Με τη συλλογή της καμπάνιας να αναμένεται να βγει στην αγορά μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ένα μέρος των εσόδων, έως και $250.000, θα δοθεί στο Ίδρυμα Clara Lionel, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τη Rihanna το 2012.

Δες επίσης: Το νέο σακάκι της Kendall Jenner είναι ό,τι καλύτερο γι' αυτήν την εποχή