«Epilogue»: Η πρωτοποριακή ιδέα του οίκου Gucci για το μέλλον της μόδας

Νατάσσα Σχοινά
«Epilogue»: Η πρωτοποριακή ιδέα του οίκου Gucci για το μέλλον της μόδας

Το μοναδικό παρασκήνιο έρχεται στο προσκήνιο.

Οι περασμένοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για όλους. Και, όταν λέμε για όλους, δεν αναφερόμαστε μόνο στους ανθρώπους καθεαυτούς και στις καθημερινές συνήθειες που πλέον έχουν αλλάξει. Σίγουρα, το πλήγμα σε αυτό το κομμάτι ήταν μεγάλο, όμως, παράλληλα, πολλοί τομείς βρέθηκαν να πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα και στους κανόνες που επιτάσσει.

Ακριβώς λόγω της κατάστασης της καραντίνας, όλα τα μεγάλα events, όπως τα catwalks των διάσημων οίκων μόδας έχουν επηρεαστεί. Τόσο μεγάλες διοργανώσεις που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό προσκεκλημένων στο πλάι της πασαρέλας, εκ των πραγμάτων είδαν τον εαυτό τους -τουλάχιστον με τη μορφή που είχε- να μπαίνει σε αναμονή και οι δημιουργοί με τη βοήθεια του team τους να προσπαθούν να βρίσκουν λύσεις, ώστε να παραμείνουν κοντά στον κόσμο.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο οίκος Gucci αποφάσισε να κάνει κάτι πολύ πρωτότυπο και δημιουργικό για το σόου του resort 2021, «Epilogue», επιλέγοντας τα μέλη της σχεδιαστικής ομάδας του brand να φωτογραφηθούν με τα ρούχα της συλλογής. Στη φωτογράφηση που έκανε 12 ώρες livestreaming ήταν προσκεκλημένοι θεατές να συντονιστούν για να απολαύσουν το θέαμα, ενώ, τώρα, έχουμε το τελικό αποτέλεσμα υπό τον φωτογραφικό φακό του Alec Soth. Ένα έργο που θα θαυμάσεις στην παρακάτω gallery.

«Λύνοντας το ξόρκι που αναγκάζει τους συνεργάτες μου να δουλεύουν παθιασμένα σε ρούχα που αργότερα πρέπει να εγκαταλείψουν, ζήτησα από την ομάδα να τα φορέσει. Οπότε, κάναμε μία αυτάρκη δουλειά, όλη μέσα στο σπίτι, συνδυάζοντας πράγματα που είχαμε ήδη κάνει με πράγματα που επρόκειτο να κάνουμε -ξεπερνώντας τα σχέδια της εποχής εύληπτα με την ιδέα μου του The Epilogue, την τελευταία απόφαση ενός μέλλοντος που είναι σε μεγάλο βαθμό το παρόν», είπε ο designer του Gucci, Alessandro Michele.




Δες επίσης: Η στυλίστρια του «Sex and the City» εξηγεί γιατί άλλαξε τα ρούχα των κοριτσιών μετά τη 2η σεζόν