4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη νέα, ανατρεπτική συλλογή του Gucci

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη νέα, ανατρεπτική συλλογή του Gucci

Η ιδέα του creative director του οίκου, Alessandro Michele, «σπάει» τους κανόνες της βιομηχανίας.

Εδώ και δύο μέρες ο χώρος της μόδας βλέπει στο μέλλον παρακολουθώντας τη νέα συλλογή του Gucci. Όχι μόνο όσον αφορά στο καθαρά σχεδιαστικό κομμάτι, αφού το ταλέντο του Alessandro Michele είναι κάτι πέρα από γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ακόμα περισσότερο στον τρόπο παρουσίασής της. Ο σχεδιαστής και creative director του οίκου αποφάσισε να φέρει τον αέρα της αλλαγής που χρειάζεται η μόδα, ειδικά τώρα που η πανδημία αποτρέπει τα catwalk με το φορμάτ που διεξάγονταν στο παρελθόν.

Τι πρέπει να ξέρεις για αυτή:

  1. Η συλλογή αποκαλύπτεται μέσα από mini-series.

Ο χώρος της μόδας επηρεάστηκε όπως και όλοι οι υπόλοιποι από την πανδημία. Ο πλανήτης κλείστηκε μέσα στο σπίτι και, εκεί, στις ατελείωτες ώρες συναναστροφής με τους τοίχους ήταν που πολλοί εμπνεύστηκαν κάτι διαφορετικό. Ο Alessandro Michele, για παράδειγμα, με την απομόνωση του lockdown αφιερώθηκε στις σκέψεις του. Να αλλάξει τον οίκο Gucci όπως και με όποιον τρόπο ήθελε. Πώς σκέφτηκε να το κάνει; Με το GucciFest, δηλαδή επτά ημέρες διαδικτυακού φεστιβάλ -17 με 23 Νοεμβρίου- αφιερωμένες στον Ιταλικό οίκο και τους φίλους του για την προβολή των δημιουργιών τους.



  1. Η δουλειά του Michele έρχεται πιο κοντά στην καθημερινότητα.

Λίγο να έχεις παρακολουθήσει τον Alessandro Michele, ξέρεις ότι η φαντασία και η δημιουργικότητά του δεν έχουν διακριτά όρια, όμως, ότι εύκολα αυτά θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται σε κοστούμια του κινηματογράφου. Άλλωστε και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι καμιά φορά δεν μπορεί να καταλήξει πού ακριβώς εντάσσεται. Η διαφορά σε αυτήν τη συλλογή, ωστόσο, είναι ότι, ενώ δεν απομακρύνεται από την αγάπη του για τα ρούχα εποχής και τις περασμένες δεκαετίες, σου δείχνει πώς να μεταφέρεις όλον αυτόν τον vintage αέρα στο σήμερα και στις καθημερινές σου εμφανίσεις.

  1. O Gus Van Sant έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Ο Αμερικανός πολυπράγμων Gus Van Sant, του οποίου το όνομα θα είναι συνδεδεμένο με το πρωτοποριακό εγχείρημα του Michele, επιλέχτηκε για δύο λόγους. Από τη μία, πρόκειται για έναν δημιουργό που μπορεί να εστιάσει στο στοιχείο του πραγματικού σε κάθε του πρότζεκ, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί και το ζητούμενο της νέας συλλογής του Gucci. Από την άλλη, ο σκηνοθέτης αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον creative director ήδη από μικρή ηλικία. Η ασυμβίβαστη δουλειά του, η δημιουργία χωρίς κανόνες και καλούπια ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για την τωρινή τους συνεργασία. «Ήθελα να κάνω αυτό το πρότζεκτ με τον άνθρωπο που μου επέτρεψε να απελευθερωθώ. Να επιτρέψω στα ρούχα να απελευθερωθούν. Είναι ένας ποιητής με τις εικόνες και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να δει τι προσπαθούσα να κάνω».

  1. Το φεστιβάλ δίνει βήμα σε νέους σχεδιαστές.

Ο Michele δεν ενδιαφέρεται να προβάλλει μόνο τις δικές του δημιουργίες. Ήθελε να επανορθώσει, που εξαιτίας της μη διεξαγωγής του catwalk στο Μιλάνο δεν προσελκύστηκε μεγαλύτερο κοινό και για τους μικρότερους σχεδιαστές, δίνοντάς τους τον δικό τους χώρο στο GucciFest. Κάθε απόγευμα, λοιπόν, μετά την προβολή του βασικού επεισοδίου, ακολουθούν αυτά με τις δημιουργίες 15 νέων designers, όπως Bianca Saunders, Stefan Cooke, Mowalola και Jordan Luca.

Δες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στην παρακάτω gallery.

Διάβασε επίσης: «Perfection»: Η συλλογή Υψηλής Ραπτικής του Βασίλη Ζούλια ήταν αυτό ακριβώς που έλεγε το όνομά της