Η Kate Moss απογείωσε το πιο αμφιλεγόμενο fashion trend στο εξώφυλλο γνωστού περιοδικού

Sabine Camhi
Η Kate Moss απογείωσε το πιο αμφιλεγόμενο fashion trend στο εξώφυλλο γνωστού περιοδικού

Γιατί δεν έχει αδίκως τον τίτλο της «Μοναδικής Κate» των Άγγλων.

Είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζεις το πορτφόλιο της Corinne Day το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες της Kate Moss σε μικρή ηλικία. «Δεν ήταν σαν μοντέλο…αλλά ήξερα πως θα γινόταν διάσημη», θυμάται η φωτογράφος και πρώην μοντέλο, η ίδια. Η πρώτη τους συνεργασία παρουσιάστηκε στο εξώφυλλο της British Vogue τον Μάρτιο του 1993, στο οποίο η Moss φοράει ένα κορσέ από τον οίκο Chanel. Σε μια άλλη φωτογράφιση για το τεύχος Ιουνίου του ίδιου περιοδικού (πάλι 1993), το supermodel φοράει ένα ροζ τιραντάκι και ένα σλιπ με μαύρο κορδόνι και δαντέλα.

Τώρα, έναν μήνα πριν κλείσει τα 47 της χρόνια, η Moss ποζάρει στο τεύχος Ιανουαρίου της British Vogue και αναβιώνει ένα lingerie trend το οποίο είχε λανσάρει στην αρχή της καριέρας της και έχει επιστρέψει δυναμικά στη μόδα σήμερα. Φορώντας ένα χαλαρό παντελόνι Versace από τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, τα κορδόνια του εσωρούχου της φαίνονται πάνω από αυτό. Αυτό είναι σίγουρα ένα πιο «συντηρητικό» look σε σχέση με το εξώφυλλο της στην British Vogue τον Ιανουάριο του 1998, στο οποίο η Kate φωτογραφίστηκε γυμνή από τον Nick Knight.


https://www.instagram.com/p/CIOUigAF5lw

Οι δημοσιογράφοι μόδας, οι οποίοι το είδαν για πρώτη φορά στην δεκαετία του ’90 και του 2000 (στη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι του Jean Paul Gaultier το 1993 για παράδειγμα), το αποκάλεσαν το «ορατό στρινγκ-εσώρουχο». Τη δεκαετία του 2000, το trend το υιοθέτησαν celebrities όπως η Paris Hilton, η Britney Spears και η Christina Aguilera. Εξαφανίστηκε για μία δεκαετία, αλλά τώρα έχει και πάλι επιστρέψει δυναμικά.

Το έχουμε δει σε κολεξιόν μεγάλων οίκων, όπως της Donatella Versace, του Maximilian Davis, του brand Fashion East και του Givenchy, αλλά και σε κόκκινα χαλιά και σε εμφανίσεις διάσημων.

Στο τεύχος του Δεκεμβρίου της British Vogue, η Beyoncé φωτογραφήθηκε από τον Kennedi Carter φορώντας ένα custom look από τον Christopher John Rogers. Το look αυτό, δηλαδή την κόκκινή τουαλέτα με ανοιχτή πλάτη και το μικροσκοπικό εσώρουχο με κρύσταλλα να φαίνεται από μέσα, μας άφησε όλους άφωνους.


https://www.instagram.com/p/CHDmCnrHteY

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεκάδες ακόμα διάσημοι έχουν τολμήσει να το φορέσουν όπως η Bella Hadid, η Dua Lipa και η Hailey Bieber.

Δες επίσης: 10 stars που διάσημοι σχεδιαστές αρνήθηκαν να τους ντύσουν